Τα πανάρχαια χειρόγραφα της Νεκρής Θάλασσας

Περιγραφή
Την άνοιξη του 1947, ο νεαρός βεδουίνος Μωχάμεντ εντ-Ντιμπ, μπαίνοντας σε μια σπηλιά στις βορειοδυτικές όχθες της Νεκρής Θάλασσας στην ερημική περιοχή Βαντί-Κουμράν (Ιορδανία), βρήκε εντελώς τυχαία μια σειρά κυλίνδρους από δέρμα με κείμενα γραμμένα στην εβραϊκή γλώσσα.
Αυτή ήταν η αρχή. Σε μερικά χρόνια, και μέχρι σήμερα, ανακαλύφθηκαν 4.000 περίπου τεμάχια χειρογράφων. Όπως αποδείχτηκε, η ηλικία τους ξεπερνάει τα 2.000 χρόνια.
Επιστήμονες με διαφορετικές ειδικότητες αφιερώθηκαν στη διερεύνησή τους και μέχρι σήμερα έχουν δημοσιευτεί πάνω από 3.000 μελέτες για τα χειρόγραφα του Κουμράν. Εκτός όμως από τους ειδικούς, πλατύτεροι κύκλοι της κοινής γνώμης παρακολουθούν τις εξελίξεις πάνω στο θέμα.
Σε τι οφείλεται, άραγε, το τεράστιο αυτό ενδιαφέρον; Πρώτα απ’ όλα, στο γεγονός ότι προσεγγίζονται κι εξακριβώνονται οι πηγές πρωτόγονου χριστιανισμού και ανατρέπονται έτσι οι αντιδραστικές θεολογικές θεωρίες που ισχυρίζονται πως η πηγή του χριστιανισμού είναι η θεία αποκάλυψη.
Το βιβλίο αυτό παρουσιάζει στον αναγνώστη τα γεγονότα και τον ενημερώνει για τα αρχαιολογικά ευρήματα στις ακτές της Νεκρής Θάλασσας, καθώς και για τα επιστημονικά προβλήματα που δημιούργησαν τα ευρήματα αυτά.

Συγγραφέας: Amusin Joseph D.
Μεταφραστής: Πετσίνης Λάμπρος
Εκδότης: Εκδόσεις Καστανιώτη
Έτος έκδοσης: 1990
ISBN: 960-03-0620-6
Σελίδες: 303
Σχήμα: 21χ14
Κατηγορίες: Αρχαιολογία, Χειρόγραφα

Τιμή σε ιστοσελίδες: 7.10 €