Τα παιδιά των χαμένων ημερών

Περιγραφή
Το ιερό σφάγιο δεν ήταν ζώο ή πουλί. Αλλά άνθρωπος. Τρέμοντας, άναψε τη λάμπα. Τα μάτια του πετάχτηκαν έξω από τις κόγχες. Τα ρούχα και τα χέρια του ήταν ματωμένα. Παραπατώντας έφτασε ως το βωμό. Ο ναός φωταγωγημένος με πάμπολλα δαδιά. Πάνω στο βωμό, ανασκελωμένο και καταξεσχισμένο, ένα ανθρώπινο σώμα. Πρόκαμε να αναγνωρίσει τον Νεογέννη. Μετά όλα μεταμορφώθηκαν. Ο ίδιος ο πόνος, η απελπισία και η νύχτα με τα δικά της πλάσματα τον σπλαχνίστηκαν. Του δώρισαν την τρέλα.
Δίπλα στο άψυχο σώμα του αγοριού, εμφανίστηκε η θεά Ευρυνόμη. Λάμπουσα, με τον Οφίωνα στα πόδια της. Στα χέρια της κράταγε λευκό μανδύα, θύρσο και στεφάνι λυγαριάς. Του έκανε νόημα να πλησιάσει.Ο Γιάννης Δημουλέας γεννήθηκε στην Τραχήλα, ένα παραθαλάσσιο χωριό της Μεσ. Μάνης. Όταν ήταν ακόμα παιδί, οι γονείς του τον έφεραν στον Πειραιά, όπου συνεχίζει ακόμα να ζει.
Σπούδασε ναυπηγός και διακόσμηση χώρου. Ταυτόχρονα ασχολήθηκε με τη ζωγραφική και το ερασιτεχνικό θέατρο. Η πολιτιστική παράδοση και το φυσικό περιβάλλον της γενέτειράς του, επηρέασαν βαθιά τον χαρακτήρα του. Αργότερα, τον επηρέασε και η επαφή του με όλους τους νεοέλληνες συγγραφείς, ποιητές και μουσικούς.

Συγγραφέας: Δημουλέας Γιάννης
Εκδότης: Αστάρτη
Έτος έκδοσης: 2006
ISBN: 960-263-117-1
Σελίδες: 270
Σχήμα: 21χ14
Κατηγορίες: Νεοελληνική πεζογραφία – Μυθιστόρημα

Τιμή σε ιστοσελίδες: 11.83 €