Τα παιδιά της Τζακαράντας

Περιγραφή
Στη φυλακή Εβίν στην Τεχεράνη η Αζάρ γεννά ένα κοριτσάκι, τη Νέντα. Μερικούς διαδρόμους μακριά ο Αμίρ φτιάχνει ένα βραχιολάκι για την κόρη του τη Σεϊντά, και ελπίζει ότι μια μέρα θα το κρατήσει στα χέρια της.
Τρία παιδιά μεγαλώνουν χωρίς γονείς σε μια αυλή, γύρω από ένα δέντρο τζακαράντας. Η Νέντα, ο Ομίντ και η Σεϊντά είναι μερικοί από τους αξέχαστους χαρακτήρες του εντυπωσιακού αυτού μυθιστορήματος, όπου ξετυλίγονται οι ζωές γονιών, παιδιών και εραστών στο Ιράν, στα χρόνια της ισλαμικής επανάστασης. Κάποιοι ήταν συγγενείς, άλλοι ήρθαν κοντά καθώς εισέβαλε ορμητικά στην καθημερινότητά τους η βιαιότητα της Ιστορίας.
Εμπνευσμένη από αληθινά γεγονότα και την ιστορία της ίδιας της οικογένειάς της η Σαχάρ Ντελιτζανί δημιουργεί μια αξέχαστη αφήγηση με ήρωες που εμπνέονται απ’ την αγάπη, την πίστη στα ιδανικά και την ελπίδα. Το βιβλίο αυτό ζωντανεύει την ανθρώπινη πλευρά μιας επανάστασης μέσα από τις δικές τους ιστορίες.Η Sahar Delijani γεννήθηκε στη φυλακή Εβίν στην Τεχεράνη τα 1983, τη χρονιά που οι γονείς της συνελήφθησαν λόγω της πολιτικής δράσης τους ενάντια στο ισλαμικό καθεστώς. Μεγάλωσε στην Καλιφόρνια και σπούδασε Συγκριτική Λογοτεχνία στο Πανεπιστήμιο Berkeley, απ’ όπου αποφοίτησε το 2006. Αρθρογραφεί συχνά σε λογοτεχνικά περιοδικά. «Τα παιδιά της Τζακαράντας», εμπνευσμένο από την ιστορία της οικογένειά της, είναι το πρώτο της μυθιστόρημα. Ζει στο Τορίνο με το σύζυγό της.

Συγγραφέας : Delijani Sahar
Μεταφραστής : Ισμυρίδου Παλμύρα, Φακίνου Μαρία
Εκδότης : Εκδόσεις Παπαδόπουλος
Έτος έκδοσης : 2013
ISBN : 960-484-453-9
Σελίδες : 346
Σχήμα : 21χ15
Κατηγορίες : Ιρανική πεζογραφία – Μυθιστόρημα , Αγγλόφωνη πεζογραφία – Μυθιστόρημα

Τιμή σε ιστοσελίδες: 11.83 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.