Τα νέα ελληνικά γιά ξένους: Βιβλίο ασκήσεων

Περιγραφή
Το βιβλίο αποτελεί πολύτιμο βοηθητικό, συμπληρωματικό και υποστηρικτικό σύγγραμμα για όλους τους σπουδαστές της νέας ελληνικής όλων των επιπέδων. Σχεδιασμένο ως συμπλήρωμα του βιβλίου «Τα νέα ελληνικά για ξένους», του βασικού δηλαδή εγχειριδίου διδασκαλίας της ελληνικής ως δεύτερης-ξένης γλώσσας στο Σχολείο Νέας Ελληνικής Γλώσσας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης αλλά και σε πολλά πανεπιστήμια και επιστημονικά κέντρα σε ολόκληρο τον κόσμο, εξασκεί τον μαθητή σε μορφολογικά και συντακτικά φαινόμενα της ελληνικής και βοηθά στην εμπέδωση του λεξιλογίου. Περιέχει ασκήσεις διάφορων τύπων (συμπλήρωσης κενών, αντιστοίχισης, επιλογής σωστού ή λάθους, μετασχηματισμού, σταυρόλεξα κ.ά.). Κάθε μάθημα τελειώνει με ασκήσεις για την κατανόηση προφορικού λόγου (μέσα από το CD που συνοδεύει το βιβλίο), την κατανόηση γραπτού λόγου και την παραγωγή γραπτού λόγου (καθοδηγούμενου ή ελεύθερου). Στο τέλος του βιβλίου υπάρχουν οι λύσεις των ασκήσεων.
Συγγραφείς του βιβλίου είναι 14 διδασκάλισσες του Σχολείου Νέας Ελληνικής Γλώσσας του Α.Π.Θ. με πολύχρονη πείρα στη διδασκαλία της ελληνικής ως δεύτερης-ξένης γλώσσας.
Οι συγγραφείς του βιβλίου είναι διδασκάλισσες του Σχολείου Νέας Eλληνικής Γλώσσας του Α.Π.Θ., με πολυετή πείρα στη διδασκαλία της ελληνικής ως δεύτερης-ξένης γλώσσας.

Συγγραφέας : Συλλογικό έργο, Βαλσαμάκη – Τζεκάκη Φανή, Βογιατζίδου – Δέλιου Σμαρώ, Γκιώχα – Περγαντή Δανάη, Δεμίρη – Προδρομίδου Ελένη, Καμαριανού – Βασιλείου Ρούλα, Καραμανιτάκη – Αστεριάδου Ιωάννα, Νικολαΐδου – Νέστορα Δέσποινα, Παναγοπούλου Ευαγγγελία Ξ., Παράσχου – Μυλωνά Χαρίκλεια, Συμεωνίδου – Χριστίδου Τέτα, Τλούπα Σαπφώ, Τρύφωνα – Αντωνοπούλου Νιόβη, Χατζή – Δημητριάδου Θεοδώρα, Χατζηπαναγιωτίδου Άννα
Εκδότης : Ινστιτούτο Νεοελληνικών Σπουδών. Ίδρυμα Μανόλη Τριανταφυλλίδη
Έτος έκδοσης : 2009
ISBN : 960-231-138-Χ
Σελίδες : 318
Σχήμα : 29χ21
Κατηγορίες : Ελληνική γλώσσα, Νέα – Διδακτικά βιβλία για ξένους

Τιμή σε ιστοσελίδες: 20.75 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.