Τα μυστήρια του Όσιρη

Περιγραφή
Ο Προάγγελος, αγνώριστος, κρύβεται στην ίδια την Άβυδο. Με τους συνεργούς του, ετοιμάζεται να διαπράξει το υπέρτατο έγκλημα: Καταστρέφοντας την ιερή επικράτεια του Όσιρη και εμποδίζοντας την ανάστασή του, θα επιχειρήσει να ανατρέψει το φαραώ Σέσωστρη, να σφετεριστεί την εξουσία και να διαδώσει το δόγμα του.
Θα καταφέρει ο Ικέρ να εκπληρώσει την αποστολή του, να τελέσει τα μυστήρια του Όσιρη;
Αντιμέτωπη με το κακό, θα μπορέσει η Ίσιδα να φέρει σε αίσιο πέρας την αναζήτησή της;
Και αν ο θάνατος μπορούσε να νικηθεί στ’ αλήθεια…
Έπειτα από σαράντα χρόνια εμβριθούς μελέτης της αιώνιας Αιγύπτου, ο Κριστιάν Ζακ ολοκληρώνει με το “Μεγάλο Μυστικό” την τετραλογία “Τα μυστήρια του Όσιρη”, μυστήρια που αποτελούσαν το επίκεντρο της αιγυπτιακής σκέψης και του φαραωνικού πολιτισμού.
Η τετραλογία “Τα μυστήρια του Όσιρη”, πέρα από τη ορμητική αναζήτηση του νεαρού Ικέρ για την αλήθεια και τη μάχη του Σέσωστρη Γ’ ενάντια στις δυνάμεις του κακού, είναι η απολύτως μαγική και συναρπαστική ιστορία μιας Αιγύπτου που δεν υπάρχει πια και που ωστόσο μένει χαραγμένη ολοζώντανη στη μνήμη μας -χάρη στον Κριστιάν Ζακ, που μας προσφέρει εδώ τα κλειδιά και τα μυστικά της αναλλοίωτης διάστασής της.Ο Κριστιάν Ζακ έγινε επιτυχημένος συγγραφέας τη μέρα που, όπως λέει ο ίδιος, “ο κόσμος του συγγραφέα ενώθηκε με αυτόν του αιγυπτιολόγου. Από εκείνη τη μέρα, το μεγάλο κοινό ενδιαφέρθηκε για τη δουλειά μου”.
Γεννημένος στο Παρίσι το 1947, διάβασε σε ηλικία δεκατριών ετών ένα έργο που θα άλλαζε τη ζωή του: την τρίτομη “Ιστορία του αρχαίου αιγυπτιακού πολιτισμού” του Ζακ Πιρέν. Ο νεαρός Κριστιάν έγραφε ήδη ποιήματα και το βιβλίο αυτό στάθηκε η πηγή έμπνευσης για το πρώτο μυθιστόρημά του.
Τα επόμενα πέντε χρόνια έγραψε οχτώ μυθιστορήματα και ένα λιμπρέτο! Σε ηλικία δεκαεφτά ετών παντρεύεται και ξεκινάει το γαμήλιο ταξίδι του στα ίχνη του ονείρου του, της μυθικής Αιγύπτου: πρώτος σταθμός η Μέμφιδα…
Εκδίδει το πρώτο του βιβλίο στα είκοσι ένα του χρόνια, ένα δοκίμιο για τη σχέση του Μεσαίωνα με την αρχαία Αίγυπτο.
Σπουδάζει αιγυπτιολογία στη Σορβόννη, όπου υποστηρίζει και τη διδακτορική του διατριβή, και ξεκινάει πανεπιστημιακή καριέρα στα 1986.
Πάνω απ΄ όλα, όμως, ο Κριστιάν Ζακ θέλει να γράφει: εκδίδει περισσότερα από είκοσι δοκιμιακά έργα, βραβεύεται από τη Γαλλική Ακαδημία, ενώ παράλληλα εργάζεται ως ραδιοφωνικός παραγωγός, κάνοντας για τη France Culture τη σειρά “Οι δρόμοι της γνώσης”. Η μεγάλη συγγραφική επιτυχία έρχεται το 1987 με το έργο “Ο Σαμπολιόν ο Αιγύπτιος”. Αυτή ήταν η αρχή μιας σειράς βιβλίων που όλα τους αναφέρονται στην αρχαία Αίγυπτο.
Παθιασμένος ερευνητής, μελετά, αποκρυπτογραφεί, και ζωντανεύει κάθε φορά έναν κόσμο αληθινό και πρωτόγνωρο. Τα έργα του έχουν μεταφραστεί σε περισσότερες από είκοσι τέσσερις γλώσσες και είναι ο μοναδικός Γάλλος στον κατάλογο των δεκαπέντε συγγραφέων με τις μεγαλύτερες πωλήσεις σε παγκόσμιο επίπεδο.

Συγγραφέας: Jacq Christian
Μεταφραστής: Καλαμαντής Γιώργος Κ.
Εκδότης: Εκδόσεις Πατάκη
Έτος έκδοσης: 2005
ISBN: 960-16-1382-Χ
Σελίδες: 467
Τόμος: 4
Σχήμα: 21χ14
Κατηγορίες: Γαλλική πεζογραφία – Μυθιστόρημα
Σειρές: Ξένη Λογοτεχνία, Σύγχρονη Ξένη Λογοτεχνία

Τιμή σε ιστοσελίδες: 13.37 €