Τα μεταφορικά μέσα

Περιγραφή
Οχτώμισι χιλιάδες χρόνια πριν, ο άνθρωπος άρχισε να χρησιμοποιεί τα ζώα για τις μεταφορές και τις μετακινήσεις του. Ώσπου εφεύρε τον τροχό, τέσσερις χιλιάδες χρόνια πριν, ένα τεράστιο άλμα στην ιστορία της ανθρωπότητας.
Εννιακόσια χρόνια πριν, εφεύρε το πηδάλιο για τα πλοία, τριακόσια χρόνια πριν, την πρώτη ατμομηχανή, διακόσια χρόνια πριν, πέταξε με αερόστατο, εκατό χρόνια πριν, έφτιαξε το αυτοκίνητο, ογδόντα χρόνια πριν, πέταξε με μηχανοκίνητο αεροσκάφος και το 1961, πέταξε για πρώτη φορά με διαστημόπλοιο.
Κι όλα αυτά για να ταξιδέψει γρήγορα και άνετα, να γνωριστεί με άλλους ανθρώπους, να αντιμετωπίσει έκτακτες ανάγκες, να αναπτύξει την οικονομία του, να καλυτερέψει τη ζωή του.
Μια διασκεδαστική ξενάγηση στα μεταφορικά μέσα της ξηράς, της θάλασσας και του αέρα, ένα ελατήριο να ξεκινήσουμε μια πολύ ευχάριστη συζήτηση με το παιδί. Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1954. Πτυχιούχος της αγγλικής και της ελληνικής φιλολογίας (1977-1981) του Α.Π.Θ. Από το 1977 ασχολείται επαγγελματικά με την επιμέλεια εκδόσεων και από το 1984 με τη συγγραφή και την έκδοση παιδικών βιβλίων για την προσχολική και την πρωτοσχολική ηλικία.

Συγγραφέας: Χατζημανώλη Άννα
Εικονογράφος: Μοσχόπουλος Βίκτωρ
Εκδότης: Κίρκη
Έτος έκδοσης: 2001
ISBN: 960-7010-84-1
Σελίδες: 32
Σχήμα: 25χ18
Κατηγορίες: Μεταφορές – Βιβλία για παιδιά
Σειρές: Κόσμος

Τιμή σε ιστοσελίδες: 8.96 €