Τα μελομακάρονα της αγάπης

Περιγραφή
Η μαγική συνταγή για τα μελομακάρονα που θα φτιάξει η μαμά του Γιασίν, θα είμαι μια τόσο καινούρια αλλά και τόσο παλιά συνταγή. Ο αναγνώστης ( 10 ετών και άνω ) θα προσπαθήσει να διαβάσει το βιβλίο όσο πιο γρήγορα μπορεί για να βρει τη συνταγή.
Ο τρόπος που δίδεται η συνταγή μέσα από τα όνειρα ενός οικονομικού μετανάστη, μέσα από τα όνειρα των παιδιών των περιοχών της Ελλάδας που κάηκαν, μέσα από τα παιδιά που αντιμετώπισαν το καιρικό φαινόμενο του τσουνάμι, μέσα από τα όνειρα ενός παιδιού της Αφρικής, που τώρα στην αυλή του σχολείου όλο πίνει νερό γιατί φοβάται ότι θα του λείψει , είναι ευρηματικός . Το βιβλίο είναι ράπισμα κατά του ρατσισμού όλων των ειδών.
Ο αντιρατσισμός είναι πολιτισμός. Είναι καιρός να αντιμετωπίσουμε τον ρατσισμό με σοβαρότητα, δίνοντας τις αρχές της ισονομίας ακόμα και στα παιδιά μας στο σχολείο.
Η συγγραφέας που έζησε στην πολυεθνική κοινότητα της Αλεξάνδρειας Αιγύπτου νιώθει ευτυχής που στον ξένο τόπο της Αιγύπτου δεν ένιωσε ποτέ τον ρατσισμό. Τα πράγματα όμως δεν είναι πάντα έτσι στις χώρες της Δύσης. Η Αρσινόη Ειρήνη Ζιζά Ανδρεάδη γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου το 1953. Απεφοίτησε από το Αβερώφειο Λύκειο Αλεξάνδρειας.
Σπούδασε αγγλική και ελληνική φιλολογία στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Μετεκπαιδεύτηκε στο Λονδίνο στην εφηρμοσμένη γλωσσολογία. Για 25 χρόνια δίδασκε στα φροντιστήρια ξένων γλωσσών που είχε ιδρύσει η ίδια.
Ασχολείται με τη συγγραφή βιβλίων, για ενήλικες και παιδιά. Είναι εθελόντρια στο Χαμόγελο του Παιδιού και προσφέρει κατανόηση και αγάπη όσο μπορεί.

Συγγραφέας: Ανδρεάδη Νόη
Εικονογράφος: Βασιλείου Κατερίνα
Εκδότης: Μακρή
Έτος έκδοσης: 2008
ISBN: 960-6641-46-5
Σελίδες: 39
Σχήμα: 23χ17
Κατηγορίες: Παιδική και εφηβική λογοτεχνία, Ελληνική

Τιμή σε ιστοσελίδες: 6.79 €