Τα κορίτσια δεν πρέπει να παίζουν ποδόσφαιρο

Περιγραφή
Η Άννα, ένα κορίτσι δώδεκα χρόνων, η Λύντια, μια νεαρή γυναίκα 30 χρόνων και ο Ζουζέπ, ένας άντρας 50 χρόνων, είναι βαριά τραυματισμένοι ύστερα από ένα αυτοκινητιστικό ατύχημα που είχαν καθώς ταξίδευαν με το ίδιο αυτοκίνητο. Οι συγγενείς τους δεν ξέρουν ποια είναι τα άλλα πρόσωπα που ταξίδευαν μαζί τους. Ποιοι είναι οι Άννα, ο Ζουζέπ και η Λύντια; Ποια σχέση έχουν αυτά τα τρία πρόσωπα μεταξύ τους; Πώς και γιατί βρέθηκαν στο ίδιο αυτοκίνητο και προς τα πού ταξίδευαν; Γιατί κανένας από τους τρεις δεν είχε μιλήσει στους δικούς του ανθρώπους για την ύπαρξη των άλλων δύο;
Η Μάρτα Μπουτσάκα υπογράφει μια ιστορία με πολύ σασπένς και συνεχείς ανατροπές, που κρατάει αμείωτο το ενδιαφέρον του θεατή από την αρχή, με τα πολλά αναπάντητα ερωτήματα γύρω από τους πρωταγωνιστές της ιστορίας και τη σχέση τους, μέχρι το αποκαλυπτικό και συγκλονιστικό φινάλε. Μια ιστορία για την κρίση των συναισθηματικών και κυρίως των οικογενειακών σχέσεων στη σύγχρονη εποχή.Η Μάρτα Μπουτσάκα γεννήθηκε το 1979 στη Βαρκελώνη. Είναι πτυχιούχος του τμήματος Ανθρωπιστικών Σπουδών του Πανεπιστημίου της Βαρκελώνης. Το 1999, με υποτροφία του Centre d’Etudes Theatrales του Πανεπιστημίου Louvain-la-Neuve πήγε στο Βέλγιο και παρακολούθησε σεμινάρια δραματουργίας. Από τότε παρακολουθεί τα σεμινάρια θεατρικής γραφής που διοργανώνει το Θέατρο Sala Beckett της Βαρκελώνης.
Μεταξύ άλλων, έχει γράψει το έργο “Η μυρωδιά κάτω απ’ το δέρμα”, που τιμήθηκε με το βραβείο Joaquim Bartina de Reus το 2005, ενώ το έργο της “Συγγνώμη” τιμήθηκε με το βραβείο Ciudad de Alcoi το 2007 και ήταν υποψήφιο για το βραβείο Marques de Bradomin 2007 (το σημαντικότερο βραβείο για νέους δραματουργούς στην Ισπανία). Κυρίαρχο θέμα στα έργα της είναι οι οικογενειακές σχέσεις στις σύγχρονες κοινωνίες και δη, οι σχέσεις μεταξύ παιδιών και γονέων.

Συγγραφέας: Buchaca Marta
Μεταφραστής: Χατζηεμμανουήλ Μαρία, Ψαρράς Δημήτρης Ε.
Εκδότης: Άπαρσις
Έτος έκδοσης: 2012
ISBN: 960-9737-07-2
Σελίδες: 72
Σχήμα: 17χ12
Κατηγορίες: Ισπανικά θεατρικά έργα
Σειρές: Περί Θεάτρου και Κινήματος-Γράφου

Τιμή σε ιστοσελίδες: 4.41 €