Τα κατά συνθήκη ψεύδη του πολιτισμού μας

Περιγραφή
… Μα γιατί ο κόσμος βρίσκεται σε αυτή την κατάσταση; Ποια είναι η αιτία; Γιατί τόση πίκρα, τόση απαισιοδοξία; Σήμερα έχουμε ευκολίες μεγάλες, ακόμα και οι φτωχοί απολαμβάνουν όλες τις ανέσεις που παλαιότερα θα τις είχε κάποιος εύπορος. Είναι ο ίδιος λόγος, η αηδία για την κενή ζωή, και μονάχα η αυτοκτονία μπορούσε να σώσει τον άνθρωπο.
Η αντίδραση στην ιδέα τη δική μας για τη διανοητική, κοινωνική και πολιτική ζωή. Τα πιστεύω μας διαψεύδονται το χάος παραμονεύει, ανάμεσα σ’ αυτό που αισθανόμαστε και σ’ αυτό που πρέπει να κάνουμε.
Ο κόσμος είναι μια ουσία και η κίνηση μια ιδιότητα. Την πραγματικότητα την αντιλαμβανόμαστε σαν δύναμη. Η κίνηση έχει νόμους που τους αποδείξαμε πειραματικά, οι οποίοι θεωρούνται δόγματα χωρίς εξαιρέσεις…
Ουγγρογερμανός ιατρός και συγγραφέας εβραϊκής καταγωγής. Ήταν ηγετικό στέλεχος του Σιωνισμού και υπέρ της ιδρύσεως του ιουδαϊστικού κράτους.
Το όνομά του Nordau (Βόρειος Λειμός) είναι ψευδώνυμο και αντίθετο -με το πραγματικό του- Sidefield το οποίο σημαίνει “Νότιος Αγρός”.
“Το κατά συνθήκη ψεύδη του πολιτισμού μας” είναι το πιο γνωστό έργο και το πλέον αντιπροσωπευτικό αυτού του αιώνα.

Συγγραφέας: Nordau Max Simon
Μεταφραστής: Λιάσκας Βασίλης
Εκδότης: Δαμιανός
ISBN: 960-228-189-8
Σελίδες: 185
Σχήμα: 21χ14
Κατηγορίες: Δοκίμια

Τιμή σε ιστοσελίδες: 11.03 €