Τα ελληνικά υπερωκεάνια

Περιγραφή

Με την έκδοση αυτή καλύπτεται ένα σημαντικό κενό της ιστορίας της σύγχρονης εμπορικής ναυτιλίας, που αποτελεί αυτόνομο αλλά σημαντικό κεφάλαιο της ελληνικής υπερωκεάνιας ατμοπλοΐας. Μέσα από το πρωτότυπο αρχειακό υλικό ξαναζωντανεύει η εποποιία των ελληνικών υπερωκεανίων, που κράτησε περίπου 70 χρόνια και δημιούργησε μια αξιόλογη εθνική κληρονομιά στο χώρο της οικονομίας και του πολιτισμού μας, πριν κλείσει οριστικά. Το τεράστιο κοινωνιολογικό ενδιαφέρον του έργου αποτελεί πρόκληση για ένα γοητευτικό και ανεπανάληπτο ταξίδι στις ανοιχτές θάλασσες που μαζί τους είναι διαχρονικά δεμένος ο ελληνισμός.

Ο πλοίαρχος Ε.Ν. Αναστάσιος Ι. Τζαμτζής παράλληλα με τη ναυτική του καριέρα ασχολήθηκε και με την έρευνα και μελέτη της Ναυτικής μας Ιστορίας και δημοσίευσε για περισσότερα από 30 χρόνια τώρα βιβλία και άρθρα. Έχουν κυκλοφορήσει τα βιβλία του: «Τα Λίμπερτυ και οι Έλληνες» (1984), «Η ναυτιλία του Πηλίου στην Τουρκοκρατία» (1985), «Τα κοκκάλινα ομοιώματα της συλλογής Ωνάση» (1993), «Salem, η ναυταπάτη του αιώνα» (1995), «Τα ελληνικά υπερωκεάνια 1907-1977» (1996), «Ελληνική επιβατική ακτοπλοΐα 1830-1940», «Το ξεκίνημα της ελληνικής εμπορικής ναυτιλίας, (2η έκδοση του βιβλίου «Τα Λίμπερτυ και οι ΄Ελληνες). Επιμελήθηκε τις εκδόσεις του Ναυτικού Μουσείου της Ελλάδος «Αιγαιοπελαγίτικα καράβια», «Αιγαιοπελαγίτικοι Πορτολάνοι», «Στολές του Ναυτικού 1887», την έκδοση του Ναυτικού Μουσείου Αιγαίου «Ονοματολόγιο ιστιοφόρων 1887» του Ηλία Κανελλόπουλου και την έκδοση του Ιδρύματος Επιφανειάδη «Τα Σκιαθίτικα καράβια». Συνεργάσθηκε επίσης με εκτεταμένες μελέτες στους τόμους «Ελληνική εμπορική ναυτιλία 1453-1850» εκδ. Εθνικής Τραπέζης 1972 και «Αιγαίο» εκδ. Μέλισσα.

Συγγραφέας : Τζαμτζής Αναστάσιος Ι.
Εκδότης : Μίλητος
ISBN : 960-8460-00-Χ
Σελίδες : 161
Σχήμα : 30χ26
Κατηγορίες : Ναυσιπλοΐα , Εμπορική ναυτιλία

Τιμή σε ιστοσελίδες: 40.00 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.