Τα ελληνικά κρασιά

Περιγραφή
Η ελληνική γεύση γίνεται ολοένα και πιο διεθνής, με τα ελληνικά κρασιά να ακολουθούν αυτή την εξέλιξη.
Σκοπός της νέας και αναλυτικής μελέτης του Κων. Λαζαράκη είναι η καταγραφή των περιοχών και των ανθρώπων που κινούν τα νήματα στην αναπτυσσόμενη ελληνική βιομηχανία κρασιού.
Μέσα στο βιβλίο ο συγγραφέας παραθέτει την ελληνική νομοθεσία σε θέματα οίνου, παρουσιάζει ειδικές κατηγορίες κρασιού όπως τη ρετσίνα, κρασιά από σπάνιες τοπικές ποικιλίες, καθώς και διεθνείς ποικιλίες όπως το Cabernet Sauvignon.
Ο πυρήνας του βιβλίου περιέχει έγκυρες πληροφορίες για τους πιο γνωστούς Έλληνες παραγωγούς, γλωσσάρι με χρήσιμους όρους, αλλά και 11 χάρτες με τις κύριες οινοπαραγωγικές περιοχές της Ελλάδας.O Κωνσταντίνος Λαζαράκης είναι Master of Wine ένας από τους 277 στον κόσμο. Έχει βραβευτεί από το Institute of Masters of Wine με τρία βραβεία (Noval Award, Villa Maria Award, Bollinger Foundation Medal). Είναι πρόεδρος του Wine & Spirit Professional Consultants, του εκπαιδευτικού οργανισμού που εκπροσωπεί το Wine & Spirit Education και τα εκπαιδευτικά προγράμματά του σε Ελλάδα και Κύπρο. Επίσης, είναι ο υπεύθυνος εισαγωγών στην εταιρεία διανομής Αίολος, αλλά και σύμβουλος επιχειρήσεων.

Συγγραφέας : Λαζαράκης Κωνσταντίνος
Μεταφραστής : Ραζή Ειρήνη
Εκδότης : Ψύχαλος
Έτος έκδοσης : 2006
ISBN : 960-8455-32-4
Σελίδες : 538
Σχήμα : 25χ17
Κατηγορίες : Οίνοι και οινοποιία, Οίνος

Τιμή σε ιστοσελίδες: 22.98 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.