Τα Ελευσίνια μυστήρια

Περιγραφή
Είναι το έβδομο κατά σειρά βιβλίο του Ν. Μαργιωρή και πρωτοεκδόθηκε το 1978 (τρεις εκδόσεις). Ύστερα από την αποθέωση του Πυθαγόρα (βλέπε έκτο βιβλίο) έπρεπε να κοινοποιηθεί η Ελευσίνια Μύηση.
Γιατί άραγε η Αθηναϊκή Πολιτεία βασίστηκε στη μύηση αυτή; Γιατί μας έδωσε τα θαύματα της τέχνης η Ιωνική πλευρά του Ελληνισμού; Γιατί η στείρα των Δωριέων φιλοσοφία απέτυχε οικτρά;
Στα «Ελευσίνια Μυστήρια» παρουσιάζεται η άλλη λειτουργία του ανθρωπονού. Το ανώτερο Εγώ κυριαρχεί και ανωτεροδιοικεί. Εδώ βασιλεύει η υπερσυνείδηση. Είναι η βασιλεία του Πνεύματος. Η υπερσυνείδηση δουλεύει διακριτικά και δίνει τους αγλαούς καρπούς της. Γίνεται η αποκάλυψη ενός αοράτου κόσμου που περιέχει την έννοια των Μυστηρίων. Τα Ελευσίνια ανοίγουν τις πόρτες των κρυμμένων μυστηρίων.
Ο σύγχρονος φιλόσοφος και πνευματικός δάσκαλος Νικόλαος Ν. Μαργιωρής (1913-1993) υπήρξε μία σύγχρονη πνευματική μορφή.
Δίδαξε ακατάπαυστα επί σειρά δεκαετιών ενώ συνέγραψε πλείστα μεταφυσικά και πρακτικά συγγράμματα μεταξύ των οποίων: «Γένεση και θάνατος των κόσμων», «Μεταθανάτια ζωή», «Χριστοκεντρικός και χριστοκρατικός μυστικισμός», «Πατάτιος ο ταπεινός», «Η θειουργία διδάσκει τον αιώνιο δρόμο της ψυχής», «Δίτομη μεταφυσική εγκυκλοπαίδεια», «Μυστική διδασκαλία» (τρεις τόμοι), «Δραβίδες οι πρόγονοι των Ελλήνων», «Πυθαγόρεια Αριθμοσοφία», «Αποσυμβολισμός της ελληνικής μυθολογίας», κ.ά.

Συγγραφέας : Μαργιωρής Νικόλαος Α.
Εκδότης : Εκδόσεις Νικολάου Α. Μαργιωρή
Έτος έκδοσης : 1999
ISBN : 960-7152-11-5
Σελίδες : 183
Σχήμα : 24χ17
Κατηγορίες : Μυστικισμός
Σειρές : Ο Εσωτερισμός για Όλους

Τιμή σε ιστοσελίδες: 13.35 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.