Τα εκπαιδευτικά σενάρια στο δημοτικό σχολείο

Περιγραφή
«…Κάποιοι συνάδελφοι θα αναρωτηθούν τι έχουν να κερδίσουν από την εμπλοκή τους σε κάτι που με
την πρώτη ματιά φαίνεται χρονοβόρο και κάποιοι άλλοι ίσως σκεφτούν πως είναι μια ακόμα εκπαιδευτική «μόδα» που με τον καιρό θα περάσει. Η δική μας θέση είναι ότι έτσι κι αλλιώς μέσα στην τάξη όλοι μας εφαρμόζουμε εκπαιδευτικά σενάρια.
Ένα σενάριο δεν είναι τίποτε περισσότερο από ότι ήδη κάνουμε μέσα στις τάξεις μας. Απλώς, τώρα ερχόμαστε να καταγράψουμε την οργάνωση και το σχεδιασμό του μαθήματός μας, να το εμπλουτίσουμε με νέες τεχνολογίες και να αξιολογήσουμε τα αποτελέσματα των δράσεών μας σε ένα ολοκληρωμένο σύνολο το οποίο συντίθεται από επιμέρους μαθησιακά αντικείμενα. Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι αυτό το «σύνολο», αυτές οι καταγεγραμμένες δράσεις, μπορούν εύκολα να κοινοποιηθούν και σε άλλους συναδέλφους, να ειδωθούν από διαφορετική σκοπιά έτσι ώστε να αναμορφωθούν και να βελτιωθούν. Ως μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι κάποια από τα αποτελέσματα αυτής της διάχυσης της γνώσης, κάποιες ιδέες που άλλοι συνάδελφοι θα προσθέσουν ή θα τροποποιήσουν, θα επιστρέψουν πάλι πίσω σε εμάς και θα μας βοηθήσουν να δούμε τη δουλειά μας από μιαν άλλη οπτική γωνία…»

Συγγραφέας : Συλλογικό έργο, Αθανασιάδης Κοσμάς, Σαλονικίδης Γιάννης, Σιμωτάς Κώστας
Υπεύθυνος Σειράς : Ψυχάρης Σαράντος
Εκδότης : Εκδόσεις Παπαζήση
Έτος έκδοσης : 2009
ISBN : 960-02-2319-Χ
Σελίδες : 246
Σχήμα : 24χ17
Κατηγορίες : Εκπαίδευση, Στοιχειώδης , Εκπαίδευση, Πρωτοβάθμια
Σειρές : Νέες Τεχνολογίες και Εκπαίδευση

Τιμή σε ιστοσελίδες: 16.10 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.