Τα βρωμόλογα των αρχαίων Ελλήνων

Περιγραφή
Δεύτερη εμπλουτισμένη έκδοση!
Στη νέα δεύτερη αυτή έκδοση το μικρό λεξικό της αρχαίας βωμολοχίας αρχίζει πλέον να μοιάζει με “φιλολογικό πόνημα”, αλλά προσοχή, μη ξεγελιέστε… Ο αρχικός σκοπός του ήταν να προκαλέσει γέλιο, κι αυτός παραμένει αμετάβλητος. Έτσι, αφού μελετήσετε την νέα “ενισχυμένη” έκδοση, ρωτείστε τον πρώτο σοβαροφανή “αρχαιογνώστη”, “αρχαιολάτρη” ή “αρχαιοπαρμένο!..” να σας απαντήσει, εάν γνωρίζει, όχι μόνον τι σημαίνουν οι λέξεις “εσχάρα”, “ληκώ” και “μίνθος”, αλλά και ποιά η διαφορά ανάμεσα στον “πυροπίπη” και τον “πυρροπίπη”, ποιά η ακριβής σημασία της λέξης “λαλοβαρυπαραμελορυθμοβάτης”, και εάν τελικά η λέξη “χαλίμα” είναι ελληνική!
Επαναλαμβάνω ότι το παρόν χυδαιότατο ρυπαρογράφημα μπορεί εν δυνάμει να εξυπηρετήσει και… παιδαγωγικούς σκοπούς, παρόλο που το χειρότερο που θα μπορούσε να του συμβεί, θα ήταν να συμπεριληφθεί στην επίσημη ύλη του υπουργείου Παιδείας!..O Mάριος Bερέττας γεννήθηκε στην Aθήνα. Σπούδασε σκηνοθεσία και ανέβασε κατά καιρούς θεατρικές παραστάσεις για παιδιά σε σχολειά και πνευματικά ιδρύματα. Έχει ταξιδέψει πολύ και μιλά έξι γλώσσες. Πριν κατασταλάξει ως “άνθρωπος του βιβλίου” έκανε πολλές δουλειές, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Με τον τρόπο αυτό ταξίδεψε σε όλη την Ευρώπη, Μέση Ανατολή, Καναδά, Άπω Ανατολή κ.ά. Έχει διασχίσει πολλές φορές την Ευρώπη, την Ινδία αλλά και άλλες χώρες με μοτοσυκλέτα.
Από το 1975 κι έπειτα ασχολείται κατά κύριο λόγο με τον κόσμο του βιβλίου, ως συγγραφέας, μεταφραστής, επιμελητής εκδόσεων και εκδότης. Έχει γράψει δεκάδες δημοφιλή βιβλία, έχει μεταφράσει περίπου εκατόν πενήντα βιβλία από τα αγγλικά και τα γαλλικά, έχει επιμεληθεί την έκδοση άλλων πενήντα βιβλίων διαφόρων εκδοτών, κι έχει εκδόσει ακόμη εκατόν πενήντα βιβλία από τον δικό του εκδοτικό οίκο.
Eκατοντάδες επίσης είναι τα άρθρα του σε διάφορα περιοδικά και εφημερίδες καθώς και τα ραδιοφωνικά πολιτιστικά του σχόλια.

Συγγραφέας: Βερέττας Μάριος
Εκδότης: Εκδόσεις Βερέττας
Έτος έκδοσης: 2011
ISBN: 960-6712-07-9
Σελίδες: 80
Σχήμα: 21χ14
Κατηγορίες: Έλληνες, Ελληνική γλώσσα, Αρχαία, Αρχαία Ελλάδα

Τιμή σε ιστοσελίδες: 6.30 €