Τα βιβλία που αγάπησα

Περιγραφή
Το βιβλίο της Κύπριας λογοτέχνιδας αναφέρεται σε 70 περίπου βιβλία που μελέτησε η ίδια και τα παρουσιάζει στο αναγνωστικό της κοινό, μεταξύ των οποίων: «Χριστουγεννιάτικα διηγήματα» του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, «1984» του Τζωρτζ Όργουελ, «Οι Κοζάκοι» του Λέων Τολστόι, «Του έρωτα και της σκιάς» της Ιζαμπέλ Αλιέντε και «Ελληνιστές, η Ελλάδα δεν τους πληγώνει» της Αμαλίας Νεγρεπόντη.
Το βιβλίο μπορεί να αποτελέσει χρήσιμο βοήθημα για τους νέους αναγνώστες, αλλά και για τους εκπαιδευτικούς. Στον πρόλογο του βιβλίου η συγγραφέας γράφει χαρακτηριστικά: «Η λογοτεχνία ήταν μια από τις μεγάλες μου αγάπες παιδιόθεν. Με ταξίδευε σε τόπους αλαργινούς κι ονειρεμένους. Μέσω της γνώριζα τόπους και ανθρώπους. Χαιρόμουν για τα πετάγματα της νιότης τους, οσμιζόμουν τα πανεύοσμα άνθη της ψυχής τους, ψηλαφούσα την αυτοθυσιαστική αγάπη που ακτινοβολούσε τη χάρη του Θεού. Γευόμουν ταυτόχρονα τις γεμάτες πνευματική αρχοντιά και ευωχία σελίδες κάποιων μεγάλων λογοτεχνών. Ιδιαιτέρως, με συγκινούσαν τα βιβλία που είχαν σχέση με τις χαμένες πατρίδες. Πού να ‘ξερα τότε!»Η Ζήνα Λυσάνδρου Παναγίδη γεννήθηκε το 1955, στην κωμόπολη του Λευκονοίκου, της κατεχόμενης επαρχίας Αμμοχώστου. Αποφοίτησε το 1973 από το Γυμνάσιο Λευκονοίκου και το 1977, από τη Φιλοσοφική Σχολή του
Πανεπιστημίου Αθηνών. Το 1993, με υποτροφία της κυπριακής κυβέρνησης πήρε το Μάστερ της (ΜSc) στην Εκπαιδευτική Διοίκηση και Πολιτική από το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης στο Άλμπανι. Υπηρέτησε με απόσπαση στο Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου, στο Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων της Υπουργού Κλαίρης Αγγελίδου. Επίσης είναι Πολιτιστικός Λειτουργός του Δήμου Λευκονοίκου. Το 1997 εξελέγη Επαρχιακή Γραμματέας της Γυναικείας Οργάνωσης του ΔΗ.ΣΥ. (Γ.Ο.ΔΗ.ΣΥ) Αμμοχώστου, με έντονη πολιτική, κοινωνική και πνευματική δράση. Υπηρίτεί ως φιλόλογος στη Μέση Εκπαίδευση της Κύπρου. Είναι παντρεμένη με τον Αριστείδη Παναγίδη, γιο του ήρωα της αγχόνης Ανδρέα Παναγίδη και έχουν ένα γιο, τον Αντρέα. Κείμενά της δημοσιεύονται σε εφημερίδες και περιοδικά, ενώ συνεργάζεται για πολλά χρόνια με το ραδιόφωνο και την τηλεόραση.
Έργα της ιδίας:
– «Φωνή Πατρίδας», διηγήματα, Έκδοση του Δήμου Λευκονοίκου, Λευκωσία 1995.
– «Τα βιβλία που αγάπησα», παρουσιάσεις βιβλίων, Μαλλιάρης-Παιδεία, Θεσσαλονίκη 2012.

Συγγραφέας : Λυσάνδρου Ζήνα
Εκδότης : Μαλλιάρης Παιδεία
Έτος έκδοσης : 2012
ISBN : 960-457-545-7
Σελίδες : 396
Σχήμα : 21χ14
Κατηγορίες : Λογοτεχνία – Λόγοι, δοκίμια, διαλέξεις, Βιβλία και ανάγνωση

Τιμή σε ιστοσελίδες: 11.73 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.