Ταξιδιωτικοί συλλογισμοί

Περιγραφή
Ένα ταξίδι έχει να σου προσφέρει μύρια τόσα, ώστε επιστρέφοντας να συνεχίσεις τη ζωή σου με νέες δυνάμεις, μεγαλύτερο κουράγιο και περισσότερη διάθεση. Γεμίζεις καθώς λένε τις μπαταρίες σου με γνώσεις, εμπειρίες, ψυχική ευεξία, που μόνο από ακούμπισμα μπορείς να τις αποκτήσεις. Γιατί είναι αλήθεια όσα και να διαβάσεις, όσα και να δεις σε φωτογραφίες, ωχριούν μπροστά στην ζωντάνια μιας άμεσης προσέγγισης.
Κάθε ταξίδι μου έχει και την ιστορία του. Ακολουθώ τη γνωστή σε όλους διαδικασία: επιλογή, διάβασμα, ξεναγήσεις, προσωπικά βιώματα, κατά τη διάρκεια του ταξιδιού -και επιστρέφοντας-, όλα αυτά εμπεδώνονται με τη γραφίδα μου.
Στο περιδιάβα μου προσπάθησα όχι μόνο να περιγράψω τα όσα είδα και άκουσα αλλά να δώσω στον αναγνώστη ιστορικά κυρίως στοιχεία, αλλά και σημεία που κέντρισαν πιότερο το ενδιαφέρον και την ψυχή μου. Είναι μέρη που περπάτησα -γνώρισα -γεύθηκα. Το συναίσθημα που μπαίνει στα κείμενα είναι πέρα για πέρα αληθινό, η περιγραφική ζωντάνια καθρεπτίζει το ξανάνιωμα της ψυχής μου που με κατέχει κάθε φορά σαν να είναι η πρώτη φορά. Με την ελπίδα να γίνει και ο αναγνώστης κοινωνός της ταξιδιωτικής μου ευφορίας αποφάσισα να φέρω στη δημοσιότητα τους ταξιδιωτικούς μου συλλογισμούς.Η Κλειώ Λούμου-Μαρκάκη γεννήθηκε στο Πετροκεφάλι Ηρακλείου Κρήτης, από γονείς εκπαιδευτικούς, και μεγάλωσε στο Ηράκλειο. Κατοικεί στην Αθήνα, είναι παντρεμένη με τον Πολυχρόνη Λούμο και έχει αποκτήσει τρία παιδιά. Έχει τελειώσει την Παιδαγωγική Ακαδημία Ηρακλείου Κρήτης και παρακολούθησε σεμινάρια παιδαγωγικής και Φιλολογίας στην Αθήνα. Εργάστηκε ως δασκάλα σε Ιδιωτικά και Δημόσια Σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στο Ηράκλειο Κρήτης και στην Αθήνα.
Από τα νεανικά της χρόνια ασχολήθηκε με τη συγγραφή, δημοσιεύοντας κείμενά της σε διάφορα λογοτεχνικά κυρίως περιοδικά, και ιδιαίτερα στον περιοδικό Κρητικό Τύπο. Συμμετείχε και στη συγγραφή της «Σχολικής Υδρίας».
Είναι τακτικό μέλος σε Σωματεία και Συλλόγους, όπως: «Εταιρεία φίλων Παναγιώτη Κανελλόπουλου», «Κοινωφελής Επιστημονική Εταιρεία Ερεύνης του Ελληνορθόδοξου Βυζαντινού Πολιτισμού», της «Ένωσης Συντακτών Κρητικού Τύπου» κ.α.
Είναι αδελφή του φιλοσόφου-κοινωνιολόγου Μανώλη Μαρκάκη και μετά το θάνατό του ανέλαβε την ευθύνη ν’ ασχοληθεί με την προβολή και διάδοση του έργου του, ώστε να γίνει ευρύτερα γνωστό.

Συγγραφέας : Λούμου – Μαρκάκη Κλειώ
Εκδότης : Δρόμων
Έτος έκδοσης : 2010
ISBN : 960-694-066-7
Σελίδες : 202
Σχήμα : 21χ14
Κατηγορίες : Νεοελληνική πεζογραφία – Προσωπικές αφηγήσεις

Τιμή σε ιστοσελίδες: 11.03 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.