Τέχνη πολιτισμός παγκοσμιοποίηση

Περιγραφή
“Το μη τελείωμα πρέπει να είναι δομικό στοιχείο της τέχνης, της κουλτούρας και της πολιτιστικής πολιτικής στο βαθμό που τις προφυλάσσει από την ενσωμάτωση, την αλλοτρίωση και την ορθολογικοποίηση. Η αποσπασματοποίηση, δηλαδή, το μη τελείωμα και το σύστημα – αντισύστημα είναι (ή πρέπει να είναι) οι βασικές συνιστώσες της πολιτιστικής πολιτικής, ειδικότερα σήμερα που οι συστηματικές ή τουλάχιστον οι συστημίζουσες δυνάμεις της παγκοσμιοποίησης είναι πολύ πιο ισχυρές από κάθε άλλη περίοδο. Ακόμη πιο συγκεκριμένα η κουλτούρα και, ως εκ τούτου, η πολιτιστική πολιτική θα πρέπει να συλληφθεί ως ένα ανοιχτό σύστημα προς το άλλο, το κριτικό, το διαφορετικό.
Η οποιαδήποτε σύλληψη της πολιτιστικής πολιτικής σήμερα θα πρέπει να στηρίζεται στη σωστή διάγνωση της σύγχρονης πραγματικότητας των αναπτυγμένων και ακριβέστερα των παγκοσμιοποιημένων κοινωνιών. Έχει ιδιαίτερη δε αξία η γνώση του πώς φθάσαμε στην παγκοσμιοποίηση, μέσα από ποιες διαδικασίες κτλ., και κυρίως τι σημαίνει αυτή…”

Συγγραφέας: Συλλογικό έργο, Φιοραβάντες Βασίλης, Τζωρτζόπουλος Δημήτρης, Haug Wolfgang Fritz, Σταθάτου Όλγα, Κουντουρη Κ., Δήμου – Τζαβάρα Αναστασία, Γραμματάς Θόδωρος Α., Λαζαράτος Γιάννης, Κλαμπατσέα Άντα, Μελανίτης Γιώργος Ι., Αυγερινός Π., Γιαννακάκης Εμμανουήλ Μ., Ζιώγας Γιάννης, Βάκη Φωτεινή, Βούλγαρης Ι. Χ., Πανούσης Γιάννης Απ., Πετράκης Κώστας δρ. επικοινωνίας, Δουλκέρη Τέσσα, Γιάγκογλου Θωμάς
Επιμελητής: Φιοραβάντες Βασίλης
Εκδότης: Εκδόσεις Παπαζήση
Έτος έκδοσης: 2008
ISBN: 960-02-2184-7
Σελίδες: 406
Τόμος: 2
Σχήμα: 21χ14
Κατηγορίες: Πολιτισμός, Τέχνη, Κριτική της, Παγκοσμιοποίηση, Κοινωνιολογία της κουλτούρας

Τιμή σε ιστοσελίδες: 14.09 €