Τέλος στον εκφοβισμό!

Περιγραφή
Ο Joel Haber είναι ένας από τους εξέχοντες ειδικούς στην πρόληψη του εκφοβισμού. Πρωτοπόρος στον τομέα, έχει δουλέψει με χιλιάδες παιδιά, γονείς, δασκάλους, συμβούλους και άλλα άτομα, με στόχο να κατανοήσει τις βαθύτερες αιτίες της δυναμικής του εκφοβισμού -από τον εντοπισμό των “νταήδων” ως την αποκάλυψη των αιτιών που κάνουν τα παιδιά να γίνονται νταήδες, στόχοι εκφοβισμού ή θεατές- και να αναπτύξει ένα αδιαμφισβήτητα επιτυχημένο πρόγραμμα, ώστε να θέσει ένα οριστικό τέλος στη συμπεριφορά αυτή.
Παρέχοντας μια πρακτική, υποστηρικτική, βήμα προς βήμα “συνταγή θωράκισης απέναντι στον εκφοβισμό”, που επιφέρει μακροχρόνια αποτελέσματα για αγόρια και κορίτσια από το δημοτικό έως το λύκειο, το βιβλίο “Τέλος στον εκφοβισμό!”
Θωρακίστε το παιδί σας για μια ζωή παρέχει συγκεκριμένα βήματα δράσης, για να βοηθήσει κάθε παιδί να χτίσει και να ενισχύσει την ανθεκτικότητα και την αυτοπεποίθησή του, να αναπτύξει ενσυναίσθηση και εμπιστοσύνη και να θριαμβεύσει στο σχολείο, στην κατασκήνωση, στα αθλήματα κ.α.
Ενδυναμωτικός, διδακτικός και εμπνευσμένος, αυτός ο εξαιρετικά απαραίτητος οδηγός θα βοηθήσει τους γονείς να εντοπίσουν τα πρώιμα σημάδια του εκφοβισμού και να παρέμβουν – με μακροχρόνια αποτελέσματα.O δρ Joel Haber είναι κλινικός ψυχολόγος και έχει αφιερώσει περισσότερα από είκοσι χρόνια στην αναγνώριση, πρόληψη και μείωση των συμπεριφορών κακοποίησης σε ενήλικες και παιδιά. Έχει μελετήσει το φαινόμενο του εκφοβισμού σε πολλά πλαίσια, στο σπίτι, στο σχολείο, στους χώρους άθλησης, στις κατασκηνώσεις κ.α. Είναι επίσημος σύμβουλος της Εταιρείας Αμερικανικών Κατασκηνώσεων σε θέματα εκφοβισμού.
Ιδρυτής του RespectU Program, ο δρ Haber εργάστηκε στο Πανεπιστήμιο της Αλαμπάμα, στην Ιατρική σχολή του Μπέρμινχαμ, στο νοσοκομείο Γουάιτ Πλέινς και στο Τμήμα Νευροχειρουγικής του Κολεγίου Ιατρικής της Νέας Υόρκης. Είναι συντονιστής σε ολομέλειες και εργαστήρια συνεδρίων για χιλιάδες άτομα κάθε χρόνο σχετικά με τον εκφοβισμό και την πρόληψη της βίας.
Απόφοιτος του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης στο Μπίνχαμπτον, ο δρ Χάμπερ έλαβε το μεταπτυχιακό και διδακτορικό του δίπλωμα στην Κλινική Ψυχολογία και στη Συμπεριφορική Ιατρική από το Πανεπιστήμιο της Τζιόρτζια. Είναι εγγεγραμμένος στο Εθνικό Μητρώο Ψυχολόγων και μέλος της Αμερικανικής Ψυχολογικής Εταιρείας. Είναι, επίσης, Διπλωματούχος Λειτουργός Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας στον τομέα της αθλητικής ψυχολογίας.

Συγγραφέας: Haber Joel, Glatzer Jenna
Μεταφραστής: Λυμπεροπούλου Χαρά
Επιμελητής: Ηλιοπούλου Μαρία
Εκδότης: Εκδόσεις Πατάκη
Έτος έκδοσης: 2010
ISBN: 960-16-3358-8
Σελίδες: 332
Σχήμα: 21χ14
Κατηγορίες: Παιδιά – Ψυχολογία
Σειρές: Πρακτικοί Οδηγοί, Για το Παιδί

Τιμή σε ιστοσελίδες: 6.00 €