Σώστε την πόλη μας

Περιγραφή
Ένας δάσκαλος, στη ρημαγμένη από το σεισμό πόλη της Καλαμάτας, προσπαθεί να συνεφέρει τους μαθητές της τάξης του από το φόβο, τον πόνο και τη θλίψη που έχουν ριζώσει στις καρδιές τους.
Με συνεργάτες τους μαθητές αγωνίζεται για τη διάσωση των παλιών νεοκλασικών κτιρίων που απειλούνται με αφανισμό. Κάτω από πολλές αντιξοότητες, αλλά με τη βοήθεια της υπουργού Πολιτισμού, του δήμου και μιας καθηγήτριας μουσικής, παλεύουν να κρατήσουν ζωντανές τις μνήμες και τα μνημεία του πολιτισμού.
Μια συγκινητική ιστορία που μέσα από τις σελίδες της ξετυλίγονται τα παθήματα των σεισμοπαθών μαθητών και των οικογενειών τους. Μια ιστορία γεμάτη ευαισθησία, αγάπη για τον πολιτισμό, πίστη στη ζωή και ελπίδα.Η Σταυρούκα Κάτσου – Καντάνη γεννήθηκε στην Καλαμάτα και είναι το τρίτο από τα έξι παιδιά της οικογένειάς της. Από τις τελευταίες τάξεις του Δημοτικού αρχίζει να σκαρώνει τα πρώτα της ποιήματα, ενώ στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο κάτω από τα σχολικά της βιβλία φωλιάζουν ποιητικές συλλογές Ελλήνων και ξένων ποιητών που αγοράζει με το χαρτζιλίκι της. Τελείωσε το λύκειο στην Καλαμάτα και σπούδασε στη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Σήμερα εργάζεται στο Γυμνάσιο Αγίου Κωνσταντίνου Αγρινίου ως θεολόγος. Παρά τις οικογενειακές της υποχρεώσεις -είναι έγγαμη με τέσσερα παιδιά- η αγάπη για το γράψιμο δεν την εγκατέλειψε ποτέ. Ποιήματα και πεζά της έχουν δημοσιευτεί στο περιοδικό «Σύνδεσμος». Το ποίημά της με τίτλο «Το πάθος των στίχων» διακρίθηκε με τον Α΄ Έπαινο στο Β΄ Πανελλήνιο Ποιητικό Διαγωνισμό 2004 του Φιλολογικού και Λογοτεχνικού Ομίλου «Κωνσταντίνος Χατζόπουλος».
Το 2005, το βιβλίο της «Σώστε την πόλη μας» τιμήθηκε από τη Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά µε το Βραβείο Παιδικού-Εφηβικού Μυθιστορήματος με Θέμα τον Πολιτισμό, που αθλοθέτησε η UNESCO Αµαρουσίου. Το 2006, η παιδική ποιητική συλλογή της «Στου φεγγαριού το πέτο» τιμήθηκε από τη Γ.Λ.Σ. με το Βραβείο Ποίησης για Παιδιά. Το 2007, «Το αστέρι της αγάπης» απέσπασε τον Έπαινο της Γ.Λ.Σ. στην κατηγορία «Παραμύθι για παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας». Τον Απρίλιο του 2008, βραβεύτηκε από τον Κύκλο του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου για το έμπρακτο ενδιαφέρον της και τις αποτελεσματικές δραστηριότητές της ως προς την προώθηση της νεανικής λογοτεχνίας.

Συγγραφέας : Κάτσου – Καντάνη Σταυρούλα
Εκδότης : Ψυχογιός
Έτος έκδοσης : 2007
ISBN : 960-453-244-8
Σελίδες : 185
Σχήμα : 21χ14
Κατηγορίες : Παιδική και εφηβική λογοτεχνία, Ελληνική
Σειρές : Μικρή Πυξίδα

Τιμή σε ιστοσελίδες: 6.18 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.