Σύμμικτες γέφυρες

Περιγραφή
Το βιβλίο αυτό αποτελεί έναν κατατοπιστικό και διαφωτιστικό οδηγό σχεδιασμού συμμίκτων γεφυρών βάσει των νέων γερμανικών κανονισμών DIN-Fachberichte. Στον οδηγό θίγονται θέματα μόρφωσης των γεφυρών, ενώ ακολουθούν οδηγίες για ανάλυση και διαστασιολόγηση.
Για την καλύτερη κατανόηση των νέων κανονισμών, το κείμενο συνοδεύεται από τρία παραδείγματα εφαρμογής, τα οποία αναφέρονται σε συνήθεις μορφές, ανοίγματα και στατικά συστήματα. Μάλιστα, για ακόμα ευκολότερη συσχέτιση των κανονισμών με το κείμενο, στις σελίδες των παραδειγμάτων υπάρχουν παραπομπές στις σχετικές παραγράφους των DIN-Fachberichte, καθώς επίσης εξισώσεις και σχήματα του παρόντος οδηγού.
Το βιβλίο περιλαμβάνει:
– Τους κανονισμούς και τις προδιαγραφές που διέπουν τις μελέτες γεφυρών.
– Κανόνες μόρφωσης συνήθων φορέων συμμίκτων γεφυρών.
– Συστάσεις για προσομοίωση, στατική και δυναμική ανάλυση.
– Μεθόδους προσδιορισμού των περιβαλλοντικών και άλλων επιρροών, λαμβάνοντας υπόψη τις χρόνιες παραμορφώσεις του σκυροδέματος λόγω ερπυσμού και συστολής ξήρανσης.
– Ελέγχους του φορέα σε αντοχή, ευστάθεια, λειτουργικότητα και κόπωση.
– Ελέγχους στη φάση λειτουργίας και τις ενδιάμεσες φάσεις κατασκευής.
– Τρία ολοκληρωμένα παραδείγματα εφαρμογής με παραπομπές στα κείμενα των DIN-Fachberichte.Ο Γιάννης Βάγιας είναι διπλ. πολιτικός μηχανικός ΕΜΠ και Δρ. μηχανικός του Πολυτεχνείου Braunschweig, Γερμανίας. Είναι αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών, Εργαστήριο Μεταλλικών Κατασκευών του ΕΜΠ. Συμμετείχε στις επιτροπές σύνταξης του Ελληνικού Κανονισμού Σκυροδέματος και του Νέου Ελληνικού Αντισεισμικού Κανονισμού (ΝΕΑΚ). Εκπρόσωπος της Ελλάδας και μέλος επιτροπών σύνταξης στον Ευρωκώδικα 3, για τις σιδηρές κατασκευές, σύμβουλος μηχανικός ευρωπαϊκών και ελληνικών εταιρειών σε θέματα μεταλλικών και σύμμικτων κατασκευών.

Συγγραφέας: Βάγιας Ιωάννης Κ., Ηλιόπουλος Άρης
Εκδότης: Κλειδάριθμος
Έτος έκδοσης: 2006
ISBN: 960-209-991-7
Σελίδες: 256
Σχήμα: 24χ17
Κατηγορίες: Μηχανική, Κατασκευές, Γέφυρες

Τιμή σε ιστοσελίδες: 36.00 €