Σύζευξη

Περιγραφή
Στο παρόν βιβλίο αυτά που θα αναζητηθούν θα είναι τα μέσα εκείνα που θα αλλάξουν την σημερινή εξαιρετικά δυσμενή για εμάς κατάσταση. Γιατί αφετηρία του έργου αυτού αποτελεί το σήμερα και το κατά πόσον μας εξυπηρετεί να διαιωνίζεται ένα status quo που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε μία ακόμη «χαμένη πατρίδα».
Ζητούμενο: η σωτηρία με κάθε τρόπο της Κύπρου. Το πως θα φτάσουμε, με τον δικό μας τρόπο, στο επιθυμητό για μας και ποιο τελικά είναι το επιθυμητό και ευκταίο, και ακόμα, γιατί οι άλλες λύσεις θεωρούνται τουλάχιστον κακές.
Σύζευξη λοιπόν: μια λέξη για την οποίαν όλο και περισσότερο γίνεται λόγος τελευταία, από τους γνώστες του Κυπριακού. Τι είναι; Πώς θα την επιτύχουμε; Είναι το πρώτο (μα και ουσιαστικό βήμα) για την πραγμάτωση των πόθων των Ελλήνων (Ελλάδος και Κύπρου); […]Ο Σταύρος Γ. Καρκαλέτσης, Θεσσαλός στην καταγωγή, γεννήθηκε στην Αθήνα το 1967 και μεγάλωσε στην Γερμανία. Τελείωσε το τμήμα Ιστορίας στην Φιλοσοφική Αθηνών και είναι απόφοιτος της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης της Ελλάδος. Βρέθηκε σε όλες σχεδόν τις ευρωπαϊκές χώρες καθώς και στη Μέση Ανατολή και την Τουρκία. Ταξίδεψε πολλές φορές στην Κύπρο και η πολύμηνος παραμονή του εκεί τον έφερε κοντά στον Ελληνισμό του νησιού, τον οποίο γνώρισε «από μέσα» (εκ των ένδο). Το 1992 επέστρεψε, και έκτοτε ζει μόνιμα στην Ελλάδα.

Συγγραφέας : Καρκαλέτσης Σταύρος Γ.
Εκδότης : Πελασγός
Έτος έκδοσης : 1996
ISBN : 960-522-057-1
Σελίδες : 158
Σχήμα : 21χ14
Κατηγορίες : Ελλάς – Σχέσεις – Κύπρος

Τιμή σε ιστοσελίδες: 6.44 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.