Σύγχρονος πόλεμος και ελληνική στρατηγική

Περιγραφή
Ο πόλεμος είναι ένα φαινόμενο, που συνοδεύει την ανθρώπινη κοινωνία από καταβολής κόσμου και τίποτα δεν προοιωνίζει την εξαφάνισή του. Αντίθετα, οι τεχνολογικές πρόοδοι τα τελευταία 20 χρόνια άλλαξαν ποιοτικά τόσο τη στρατιωτική τακτική, με την εφεύρεση «έξυπνων» όπλων και την επαγγελματικοποίηση του στρατού, όσο κυρίως την στρατηγική των κρατών του σύγχρονου μεταδιπολικού διεθνούς συστήματος, τα οποία καλούνται να προσαρμοσθούν στις νέες μορφές του πολεμικού φαινομένου, όπως η τρομοκρατία, οι ασύμμετρες απειλές και οι ειρηνευτικές στρατιωτικές αποστολές. Η Ελλάδα, στη «νέα τάξη πραγμάτων», έχει να αντιμετωπίσει τα παραδοσιακά προβλήματα της ασφάλειάς της από γειτονικές χώρες με νέο, πιο περίπλοκο, περιεχόμενο που καθιστά αναγκαίο όχι μόνο τον εκσυγχρονισμό της πολεμικής μηχανής, αλλά κυρίως την ενεργό συμμετοχή της χώρας σε ποικίλους συνασπισμούς και μια «ευλυγισία» στην εξωτερική πολιτική, αδιανόητη ως τώρα.
Ο Γεώργιος Ι. Μίντσης είναι δικαστής με μεταπτυχιακές σπουδές στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Στη Βρετανία έλαβε ειδίκευση στη διεπιστήμη και διερεύνησε νομικούς θεσμούς και ιστορικά φαινόμενα σφαιρικά και από πολλές επιστημονικές πλευρές στα έργα του. Επίσης, ασχολήθηκε με τη βυζαντινή και τη νεότερη βαλκανική ιστορία και εθνογραφία. Μόνη λογοτεχνική του προσπάθεια το ιστορικό μυθιστόρημα «Η θλιμμένη Πριγκίπισσα. Άννα Κομνηνή, η Πορφυρογέννητη».

Συγγραφέας : Μίντσης Γεώργιος Ι.
Εκδότης : Ερωδιός
Έτος έκδοσης : 2005
ISBN : 960-6601-36-6
Σελίδες : 319
Σχήμα : 21χ14
Κατηγορίες : Πολιτική – Ελλάς, Πόλεμος, Στρατηγική

Τιμή σε ιστοσελίδες: 11.04 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.