Κατεβάσετε-βιβλίο.com

Σύγχρονη κοινωνιολογική θεωρία

Περιγραφή
Η σύγχρονη κοινωνιολογική θεωρία από τον διάσημο συγγραφέα και διακεκριμένο ακαδημαϊκό George Ritzer προσφέρει μια ολοκληρωμένη επισκόπηση των σύγχρονων θεωριών και θεωρητικών της κοινωνιολογίας.
Οι σημαντικότερες θεωρίες συμπληρώνονται με ενδιαφέροντα βιογραφικά σημειώματα των εκπροσώπων τους, βοηθώντας τον αναγνώστη να τοποθετήσει το έργο κάθε θεωρητικού στο ιστορικό, κοινωνικό και πολιτικό του πλαίσιο. Στα δύο πρώτα κεφάλαια του βιβλίου παρουσιάζονται συνοπτικά η πρώτη ιστορική περίοδος της κοινωνιολογίας και οι πρόσφατες εξελίξεις στο αντικείμενο προσφέροντας μια σύνοψη που επιτρέπει την κατανόηση της ιστορικής συνέχειας και της διασύνδεσης των θεωριών.
Η νέα αμερικανική έκδοση περιλαμβάνει όλες τις σύγχρονες εξελίξεις στον τομέα της κοινωνιολογικής θεωρίας, όπως είναι η θεωρία της παγκοσμιοποίησης, η θεωρία της διαφορετικότητας, οι κριτικές θεωρίες της φυλής και του ρατσισμού, η θεωρία του δρώντος υποκειμένου-δικτύου κ.ά.
0 κοινωνικός κόσμος είναι ένα περίπλοκο και δύσκολο αντικείμενο· το ίδιο ισχύει και για πολλές από τις θεωρίες που τον αναλύουν. Στο βιβλίο αυτό κατέβαλα κάθε προσπάθεια να παρουσιάσω τη θεωρία με τρόπο ενδιαφέροντα, εναργή και προσβάσιμο.Ο George Ritzer είναι διακεκριμένος καθηγητής στο University of Maryland από το οποίο έχει τιμηθεί για την εξαίρετη διδασκαλία του. Το 2000 βραβεύτηκε από Αμερικανική Κοινωνιολογική Ένωση για τη διδακτική συνεισφορά του, ενώ το 2004 αναγορεύτηκε επίτιμος διδάκτορας του La Trobe University στην Αυστραλία.
Τα κυριότερα επιστημονικά του ενδιαφέροντα αφορούν τη μετα-θεωρία και την εφαρμοσμένη κοινωνιολογική θεωρία. Είναι διάσημος για το πλούσιο συγγραφικό του έργο.

Συγγραφέας: Ritzer George
Μεταφραστής: Χρηστίδης Γιώργος μεταφραστής
Επιμελητής: Καυταντζόγλου Ιωάννα Λ.
Εκδότης: Κριτική
Έτος έκδοσης: 2012
ISBN: 960-218-772-7
Σελίδες: 824
Σχήμα: 24χ17
Κατηγορίες: Κοινωνιολογία
Σειρές: Επιστημονική Βιβλιοθήκη

Τιμή σε ιστοσελίδες: 37.08 €

Exit mobile version