Σύγχρονες ελληνικές κατοικίες

Περιγραφή
Αυτός ο νέος τόμος της σειράς “Σύγχρονη ελληνική αρχιτεκτονική” περιλαμβάνει σημαντικές κατοικίες που κατασκευάστηκαν τη μεταβατική περίοδο μεταξύ του εικοστού και του εικοστού πρώτου αιώνα.
Ο σχεδιασμός κατοικιών αποκτά ολοένα και μεγαλύτερη σπουδαιότητα, ιδιαίτερα στην Ελλάδα. Στη διάρκεια της προαναφερόμενης περιόδου, είναι φανερή η ανάδυση μιας νέας αρχιτεκτονικής και αξίζει να ερευνήσουμε τον τρόπο με τον οποίο μεταφέρονται τα εθνικά πρότυπα, οι κώδικες και οι συμβολισμοί.
Σκοπός του συγκεκριμένου τόμου είναι να αναδείξει το νέο πρόσωπο των σύγχρονων κατοικιών στην Ελλάδα, παρουσιάζοντάς το όσο πιο πιστά γίνεται. Ο τόμος περιλαμβάνει 56 έργα σχεδιασμένα από 80 αρχιτέκτονες και η καινοτομία του έγκειται στο γεγονός ότι δίνει προτεραιότητα στις νέες γενιές αρχιτεκτόνων. Ο Νίκος Σ. Καλογήρου γεννήθηκε το 1951 στη Βέροια. Το 1975 πήρε το δίπλωμα του αρχιτέκτονα από την Πολυτεχνική Σχολή του Α.Π.Θ. Συνέχισε τις σπουδές του σε μεταπτυχιακό επίπεδο στο Παρίσι, στην “Ιστορία, γεωγραφία και δημογραφία των πληθυσμών και των κοινωνικών ομάδων” (DEA, EHESS, 1976), στην πολεοδομία (Certificat, 1976, Diplome de Formation Superieure, 1979, CRU) και στην αστική και περιφερειακή ανάλυση (DEA, Univ. Paris I, 1977). Το 1979 πήρε το διδακτορικό δίπλωμα από το πανεπιστήμιο Paris I- Pantheon- Sorbonne. Είναι καθηγητής και από το 2005 πρόεδρος στο Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Α.Π.Θ. και ακαδημαϊκός υπεύθυνος στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα περιβαλλοντικού σχεδιασμού του Ε.Α.Π. Την περίοδο 1991-93 ήταν επισκέπτης καθηγητής στη μεταπτυχιακή σχολή της Architectural Association στο Λονδίνο. Έχει δημοσιεύσει άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά, καθώς και σε πρακτικά ελληνικών και διεθνών συνεδρίων. Έχει συγγράψει και επιμεληθεί βιβλία για την αρχιτεκτονική και την πολεοδομία. Έχει ακόμη παρουσιάσει τις απόψεις του στον Τύπο, στην τηλεόραση, καθώς και σε τακτική ραδιοφωνική εκπομπή για την αρχιτεκτονική και την πόλη.

Συγγραφέας: Καλογήρου Νίκος
Εκδότης: Μαλλιάρης Παιδεία
Έτος έκδοσης: 2009
ISBN: 960-457-244-Χ
Σελίδες: 510
Σχήμα: 28χ20
Κατηγορίες: Αρχιτεκτονική – Ελλάς
Σειρές: Σύγχρονη Ελληνική Αρχιτεκτονική

Τιμή σε ιστοσελίδες: 41.90 €