Σωστή άσκηση στην τρίτη ηλικία

Περιγραφή
Η υποκινητικότητα που χαρακτηρίζει το σύγχρονο τρόπο ζωής έχει δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα στη σωματική και την ψυχική υγεία του ατόμου. Τα προβλήματα αυτά εμφανίζονται εντονότερα σε ενήλικες άνω των 65 ετών, λόγω της βιολογικής φθοράς και της μειωμένης καθημερινής κινητικής τους δραστηριότητας. Το βιβλίο «Σωστή άθληση στην τρίτη ηλικία» περιέχει πληθώρα προγραμμάτων άσκησης τα οποία είναι σχεδιασμένα σύμφωνα με τις ανάγκες των ατόμων τρίτης ηλικίας. Τα προγράμματα αυτά στοχεύουν στην ενδυνάμωση και στη βελτίωση της ισορροπίας, της κινητικότητας και της λειτουργικής απόδοσης των ηλικιωμένων. Η χρονική διάρκεια των προγραμμάτων που προτείνονται διαρκούν 20-30 λεπτά, είναι εύκολα στην εκτέλεσή τους, ασφαλή και η εφαρμογή τους αναβαθμίζει την ποιότητα ζωής των ασκούμενων. Περιέχει, επίσης, οδηγίες και χρήσιμες πληροφορίες για το σχεδιασμό προγραμμάτων άσκησης σε άτομα με ειδικά προβλήματα υγείας, όπως:
– Αρθρίτιδα
– Χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια
– Κατάθλιψη – Διαβήτη
– Υπέρταση
– Οστεοπόρωση
– Καρδιοπάθεια
– Εγκεφαλικό.
Το βιβλίο αυτό θα αποτελέσει «χρήσιμο εργαλείο» σε όσους πτυχιούχους Φυσικής Αγωγής ασχολούνται ή θέλουν να ασχοληθούν με την άσκηση ατόμων τρίτης ηλικίας, αλλά και για τους ίδιους τους ασκούμενους που αθλούνται συστηματικά. Η Patricia A. Brill, είναι η ιδρύτρια της εταιρίας Functional Fitness, L.L.C, η οποία σχεδιάζει και εφαρμόζει προγράμματα φυσικής δραστηριότητας για ηλικιωμένα άτομα. Έχει δημιουργήσει 4 βίντεο με ασκήσεις για ηλικιωμένα άτομα και 10 προγράμματα φυσικής κατάστασης με συνοδευτικούς οδηγούς χρήσης. Την τελευταία δεκαετία έχει διεξάγει έρευνα και έχει σχεδιάσει προγράμματα ασκήσεων για ηλικιωμένους, που κατοικούν σε κέντρα πρωτοβάθμιας φροντίδας, σε οίκους ευγηρίας και σε κλινικές καθώς και για άτομα με άνοια. Η συστηματική συμμετοχή των ηλικιωμένων ατόμων σ’ αυτά τα προγράμματα ασκήσεων τους βοήθησε να μπορέσουν να περπατήσουν, να ταξιδέψουν, να κάνουν μπάνιο, να ντυθούν μόνοι τους, καθώς και να εκτελούν πολλές κοινωνικές και φυσικές λειτουργίες τις οποίες νωρίτερα δεν μπορούσαν να εκτελέσουν.
Το 1998 η Dr. Brill βραβεύτηκε από το Αμερικάνικο κολέγιο της αθλητικής ιατρικής και της υγείας 2000 (American College of Sports Medicine Healthy People 2000) με το βραβείο Προώθησης της φυσικής δραστηριότητας (Physical Activity Promotion Award) για το σχεδιασμό και την εφαρμογή ενός ερευνητικού προγράμματος ενδυνάμωσης για μεγάλη εταιρία κέντρων πρωτοβάθμιας φροντίδας. Το 1997 βραβεύτηκε με το βραβείο της κυβέρνησης της Νότιας Καρολίνας (South Carolina Governor’s) για την Έρευνα σε ηλικιωμένα άτομα και το σχεδιασμό καθώς και την εφαρμογή ενός προγράμματος ενδυνάμωσης που λεγόταν «Το τραπέζι της κουζίνας δεν είναι μόνο για να τρώμε… ας ασκηθούμε». Στην Dr. Brill απονεμήθηκε επίσης το βραβείο του πανεπιστημίου της Νότιας Καρολίνας για διάκριση στην έρευνα για τα έτη 1994-1995 για τη δημιουργία του προγράμματος «Φυσική κατάσταση και ενδυνάμωση για την αποκατάσταση των δραστηριοτήτων καθημερινής ζωής σε αδύναμα ηλικιωμένα άτομα». Το 2001 κέρδισε το εθνικό βραβείο μέσων ενημέρωσης για το εκπαιδευτικό της βίντεο για την άνοια και άσκηση.
Η Dr. Brill είναι επίτιμο μέλος του Αμερικάνικου κολεγίου αθλητιατρικής. Έχει δημοσιεύσει πάνω από 25 επιστημονικά άρθρα, είναι συγγραφέας ενός οδηγού φυσικής δραστηριότητας για γιατρούς και άλλους επαγγελματίες στο χώρο της υγείας και έχει παρουσιάσει σε περισσόερα από 15 εθνικά συνέδρια ασκήσεις για ηλικιωμένους.
Η Dr. Brill κατοικεί στο Χιούστον του Τέξας. Στον ελεύθερό της χρόνο απολαμβάνει να κάνει βαρκάδες, να ταξιδεύει και να ακούει μουσική μπλουζ.

Συγγραφέας : Brill Patricia A.
Μεταφραστής : Υψηλάντη Αντωνία, Ζηκούλη Αργυρώ
Εκδότης : Salto
Έτος έκδοσης : 2006
ISBN : 960-278-148-3
Σελίδες : 160
Σχήμα : 24χ17
Κατηγορίες : Γυμναστική

Τιμή σε ιστοσελίδες: 14.44 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.