Σχεδιασμός δομικών έργων από χάλυβα

Περιγραφή
Το βιβλίο αυτό καλύπτει σε τέσσερα μέρη, θέματα μόρφωσης, ανάλυσης, διαστασιολόγησης, και ποιοτικού ελέγχου δομικών έργων από χάλυβα.
Στο πρώτο μέρος παρουσιάζονται και επεξηγούνται οι διατάξεις των τελικών επίσημων κειμένων (ΕΝ) του Ευρωκώδικα 3, συμπεριλαμβανομένων των ελέγχων αντοχής και ευστάθειας μελών, κοχλιωτών και συγκολλητών συνδέσεων, ελέγχων λειτουργικότητας, σχεδιασμού σε συνθήκες πυρκαγιάς κ.λπ.
Στο δεύτερο μέρος δίνονται κανόνες μόρφωσης και ανάλυσης μονώροφων μεταλλικών κτηρίων, τα οποία βρίσκουν τη μεγαλύτερη εφαρμογή στην πράξη. Αναλύονται τα δομικά στοιχεία των κτηρίων (επικαλύψεις, τεγίδες, δοκοί, δικτυώματα, υποστηλώματα και εδράσεις, σύνδεσμοι δυσκαμψίας κ.λπ.), οι γερανογέφυρες και οι αντίστοιχες δοκοί κύλισης, η πλευρική ευστάθεια κ.λπ.
Στο τρίτο μέρος δίνονται κανόνες μόρφωσης και ανάλυσης πολυώροφων μεταλλικών κτηρίων, τα οποία αναπτύσσονται ταχέως στην Ελλάδα. Έμφαση δίνεται στην ανάλυση και διαστασιολόγηση των σύμμικτων στοιχείων (πλακών, δοκών και υποστυλωμάτων) και στις αντισεισμικές διατάξεις.
Το τελευταίο μέρος πραγματεύεται τη βιομηχανική επεξεργασία, την ανέγερση και τον ποιοτικό έλεγχο. Δίνονται πληροφορίες για τη διαμόρφωση του υλικού, τις μεθόδους εφαρμογής και προέντασης των κοχλιών, την επιφανειακή προστασία, τη μεταφορά και ανέγερση των στοιχείων και τον ποιοτικό έλεγχο, τόσο των συγκολλήσεων όσο και των άλλων κατεργασιών.Ο Γιάννης Βάγιας είναι διπλ. πολιτικός μηχανικός ΕΜΠ και Δρ. μηχανικός του Πολυτεχνείου Braunschweig, Γερμανίας. Είναι αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών, Εργαστήριο Μεταλλικών Κατασκευών του ΕΜΠ. Συμμετείχε στις επιτροπές σύνταξης του Ελληνικού Κανονισμού Σκυροδέματος και του Νέου Ελληνικού Αντισεισμικού Κανονισμού (ΝΕΑΚ). Εκπρόσωπος της Ελλάδας και μέλος επιτροπών σύνταξης στον Ευρωκώδικα 3, για τις σιδηρές κατασκευές, σύμβουλος μηχανικός ευρωπαϊκών και ελληνικών εταιρειών σε θέματα μεταλλικών και σύμμικτων κατασκευών.

Συγγραφέας: Βάγιας Ιωάννης Κ., Ερμόπουλος Ιωάννης Χ., Ιωαννίδης Γ.
Εκδότης: Κλειδάριθμος
Έτος έκδοσης: 2006
ISBN: 960-209-872-4
Σελίδες: 702
Σχήμα: 24χ17
Κατηγορίες: Μηχανική, Κατασκευές

Τιμή σε ιστοσελίδες: 51.75 €