Σχεδίαση διεπαφής χρήστη

Περιγραφή
Το βιβλίο “Σχεδίαση διεπαφής χρήστη: Στρατηγικές για αποτελεσματική επικοινωνία ανθρώπου – υπολογιστή” αποτελεί κατανοητό εισαγωγικό σύγγραμμα για το δυναμικό τομέα της επικοινωνίας ανθρώπου – υπολογιστή (HCI). Στην τελευταία αυτή έκδοση, η διευρυμένη συγγραφική ομάδα συνδυάζει τη βιομηχανική με την ακαδημαϊκή εμπειρία. Οι πρακτικές τεχνικές, οι οδηγίες σχεδίασης που υποστηρίζονται από τις ερευνητικές προσπάθειες και η πληθώρα των επίκαιρων παραδειγμάτων και σχημάτων επεξηγούν τις χρήσιμες αρχές και πρακτικές σχεδίασης, καθοδηγώντας με αποτελεσματικό τρόπο τους αναγνώστες τις πρώτες εργασίες σχεδίασης της επικοινωνίας ανθρώπου – υπολογιστή.
Η πέμπτη έκδοση εξετάζει τις βαθύτατες αλλαγές που έχουν προκύψει εξαιτίας του περιεχομένου που παράγεται από το χρήστη και της συμμετοχής σε κοινωνικά μέσα, καινοτομίες που έχουν αυξήσει την ανάγκη παροχής συναρπαστικών εμπειριών χρήστη. Μεταξύ των θεμάτων που καλύπτονται περιλαμβάνονται τα ακόλουθα:
– Τα τρέχοντα ζητήματα της HCI, όπου δίνεται ισομερής έμφαση στις κινητές συσκευές, στο διαδίκτυο και στις πλατφόρμες εργασίας Η/Υ.
– Οι καινοτομίες του χώρου των κοινωνικών μέσων και της κοινωνικής δικτύωσης
– Οι στρατηγικές για τη βελτίωση της ποιότητας του περιεχομένου που παράγεται από το χρήστη
– Η καθολική χρηστικότητα, η διαχρονική σχεδίαση και οι κοινωνικοί μετασχηματισμοί
– Η ανεπιθύμητη αλληλογραφία, η ιδιωτικότητα, η ασφάλεια και άλλες σύγχρονες προκλήσεις
– Τα ζητήματα που αφορούν τη διεθνοποίηση και την εξατομίκευση των ηλεκτρονικών συσκευών ευρείας κατανάλωσης
– Τα πρόσφατα ερευνητικά αποτελέσματα και καινοτόμα εμπορικά προϊόντα
Ο συνοδευτικός διαδικτυακός χώρος (www.aw.com/DUI) περιλαμβάνει δοκιμασίες γνώσεων, συνδέσμους, ερωτήματα συζήτησης, επιπρόσθετες πρακτικές ευκαιρίες και πηγές βοήθειας που απευθύνονται τόσο στους φοιτητές όσο και στους καθηγητές.Ο Ben Shneiderman είναι καθηγητής του Τμήματος Επιστήμης των Υπολογιστών, ιδρυτής και διευθυντής (1983-2000) του Εργαστηρίου Επικοινωνίας Ανθρώπου – Υπολογιστή (hhh://www.cs. umd.edu.hcil) και Μέλος του Ινστιτούτου Προηγμένων Μελετών για τους Υπολογιστές, καθώς και του Ινστιτούτου Έρευνας Συστημάτων, όλα εκ των οποίων ανήκουν στο Πανεπιστήμιο του Maryland στο College Park.
Επίσης, είναι μέλος της ACM και της AAAS και έχει λάβει το Βραβείο “Έργο Ζωής” της ACM και της HCI (Human-Computer Interaction, Επικοινωνία Ανθρώπου – Υπολογιστή). Τα βιβλία του, τα ερευνητικά του άρθρα και οι συχνές διαλέξεις του τον έχουν καταστήσει έναν από τους πρωτοπόρους σε διεθνές επίπεδο σε αυτόν τον αναδυόμενο επιστημονικό κλάδο. Στις ελεύθερές του ώρες ασχολείται με την ποδηλασία, την πεζοπορία, το σκι και τα ταξίδια.

Συγγραφέας: Shneiderman Ben, Plaisant Catherine
Μεταφραστής: Καλπάκης Γιώργος
Επιμελητής: Κατσαβούνης Στέφανος
Εκδότης: Τζιόλα
Έτος έκδοσης: 2010
ISBN: 960-418-256-0
Σελίδες: 748
Σχήμα: 25χ18
Κατηγορίες: Ηλεκτρονικοί υπολογιστές, Ψηφιακή επικοινωνία

Τιμή σε ιστοσελίδες: 72.08 €