Συνοπτική ιστορία της χριστιανικής εκκλησίας

Περιγραφή
Στον παρόντα τόμο απεικονίζεται η πολυτάραχη αλλά και συναρπαστική ιστορική πορεία της Χριστιανικής Εκκλησίας μετά το μεγάλο Σχίσμα μεταξύ Ανατολής και Δύσεως, κατά την οποία ο Χριστιανισμός επεκτάθηκε και κυριάρχησε σε μεγάλες περιοχές και για μεγάλα χρονικά διαστήματα, αλλά αντιμετώπισε και αντιμετωπίζει μέχρι σήμερα πελώριες προκλήσεις και πειρασμούς που απειλούν την ενότητα και την αγιαστική δράση του στον κόσμο, αλλά καταδεικνύουν και πόσο σημαντικό είναι το αίτημα για σωτηρία μέσα στην ανθρώπινη ιστορία.Ο Δημήτρης Μόσχος γεννήθηκε το 1964 στην Αθήνα. Σπούδασε θεολογία στην Αθήνα και θεολογία και Βυζαντινολογία στα Πανεπιστήμια Erlangen και Μονάχου (1988-1992).
Ανακηρύχθηκε το 1994 Magister Artium βυζαντινολογίας Παν/μίου Μονάχου, το 1995 διδάκτωρ Θεολογίας Παν/μίου Αθηνών και το 2007 Υφηγητής Εκκλησιαστικής Ιστορίας του Παν/μίου Rostock. Υπηρέτησε ως θεολόγος καθηγητής στη Μέση Εκπαίδευση (1992-2007). Το 2007 εξελέγη Λέκτορας στο Τμήμα θεολογίας της Θεολογικής σχολής του Παν/μίου Αθηνών στο γνωστικό αντικείμενο της Γενικής Εκκλησιαστικής Ιστορίας. Είναι επίσης επισκέπτης καθηγητής στη θεολογική σχολή του Παν/μίου Rostock και μέλος της συντακτικής επιτροπής του περιοδικού «Σύναξη».

Συγγραφέας : Μόσχος Δημήτρης Ν.
Εκδότης : Ακρίτας
Έτος έκδοσης : 2010
ISBN : 960-328-391-6
Σελίδες : 280
Τόμος : 2
Σχήμα : 23χ16
Κατηγορίες : Εκκλησιαστική ιστορία, Χριστιανισμός
Σειρές : Ιστορία – Πολιτισμός

Τιμή σε ιστοσελίδες: 17.02 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.