Συμβολή Β΄

Περιγραφή
[…] Πριν από πέντε χρόνια παρουσίασα ως δεύτερο τμήμα του βιβλίου μου «Ανιχνεύσεις» μια πρώτη «Συμβολή στο Χρονολόγιο του δημοτικισμού». Με το σημερινό μου δημοσίευμα παρουσιάζω μια δεύτερη «Συμβολή» στο θέμα, ως φυσική συνέχεια του δημοσιεύματος εκείνου. Υπογραμμίζω και πάλι ότι καταρτίζω Χρονολόγιο μόνο δημοτικιστικών δημοσιευμάτων και συναφών με το κίνημα γεγονότων· όχι του όλου γλωσσικού ζητήματος.
Η θεωρητική ανακίνηση του γλωσσικού ζητήματος στον τόπο μας παρατηρείται βέβαια μέσα στον προχωρημένο δέκατο όγδοο αιώνα. Όμως έκρινα αναγκαίο να σημειωθούν στο Χρονολόγιο γεγονότα και συγγραφείς που προβάλλουν αιώνες νωρίτερα, συνδέονται όμως κατά κάποιο τρόπο με γεγονότα που θα εμφανιστούν αργότερα. Γι’ αυτό και καταγράφηκε η παρουσία λεξικών, γραμματικών και άλλων δημοσιευμάτων που συγκροτήθηκαν πριν από το δέκατο όγδοο αιώνα, με παρακολούθηση της πορείας της νεοελληνικής λεξικογραφίας έως τις μέρες μας. […]
(από τον πρόλογο του βιβλίου)

Συγγραφέας : Κριαράς Εμμανουήλ 1906-
Επιμελητής : Τσάμου Στέλλα
Υπεύθυνος Σειράς : Αρβανιτάκης Δημήτρης
Εκδότης : Μουσείο Μπενάκη
Έτος έκδοσης : 2010
ISBN : 960-476-063-7
Σελίδες : 206
Σχήμα : 25χ16
Κατηγορίες : Ελληνική γλώσσα – Ιστορία, Βιβλιογραφία, Ελληνική
Σειρές : Βιβλιοθήκη του Μουσείου Μπενάκη: Νεοελληνική Φιλολογία

Τιμή σε ιστοσελίδες: 9.00 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.