Συλλέκτης ψυχών

Περιγραφή
Σε μια απομονωμένη καλύβα σ’ ένα δάσος της Μασαχουσέτης, μια ομάδα νεαρών αυτοκτονεί στη διάρκεια συμπλοκής με το FBI.
Στην Ουάσιγκτον, κοντά στο Μνημείο Ρούσβελτ, βρίσκεται στραγγαλισμένη η κόρη ενός γερουσιαστή.
Δύο φαινομενικά άσχετες μεταξύ τους υποθέσεις που ανατίθενται και οι δύο στην ειδικευμένη προφάιλερ του FBI Μάγκι Ο’Ντελ. Ωστόσο, κατά την έρευνά της, προκύπτει ότι έχουν ένα κοινό σύνδεσμο: τον αιδεσιμότατο Τζόζεφ Έβερετ, τον χαρισματικό ηγέτη μιας θρησκευτικής αίρεσης που προσελκύει στους κόλπους της τόσο επαναστατημένους εφήβους όσο και μοναχικούς ηλικιωμένους.
Ο αιδεσιμότατος που ζει απρόσιτος με τους οπαδούς του σ’ ένα συγκρότημα με δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, μπαίνει στο στόχαστρο του FBI. Σύντομα, όμως, η ανάμειξη της Μάγκι αποκτά αναπάντεχα και μια προσωπική διάσταση: ένα μέλος της οικογένειάς της έχει σαγηνευτεί από τις ελκυστικές αυταπάτες του Έβερετ. Αλλά ο συλλέκτης ψυχών φοράει πολλά πρόσωπα και η υπόθεση είναι πολύ πιο σκοτεινή απ’ ό,τι φαίνεται…
Η Άλεξ Κάβα μεγάλωσε σε μια αγροτική περιοχή της Νεμπράσκα, έξω από το Σίλβερ Κρικ, μια μικρή πόλη πεντακοσίων κατοίκων. Είναι κάτοχος μάστερ αγγλικής φιλολογίας και καλών τεχνών. Ζει στην Όχαμα της Νεμπράσκα, όπου έχει συστήσει μια εταιρεία γραφικών τεχνών, ενώ παράλληλα διδάσκει σ’ ένα τοπικό κολέγιο.

Συγγραφέας: Kava Alex
Μεταφραστής: Λαϊνά Κλαίρη
Εκδότης: Bell / Χαρλένικ Ελλάς
Έτος έκδοσης: 2003
ISBN: 960-620-104-Χ
Σελίδες: 472
Σχήμα: 18χ12
Κατηγορίες: Αμερικανική πεζογραφία – Μυθιστόρημα
Σειρές: Mira

Τιμή σε ιστοσελίδες: 4.49 €