Στρατηγικό βιομηχανικό μάρκετινγκ

Περιγραφή

Οι ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΚΑΙ οι ΜΕΘΟΔΟΙ της επιστήμης του μάρκετινγκ έχουν εφαρμοστεί με επιτυχία, εδώ και πολλά χρόνια, στα καταναλωτικά προϊόντα. Το μάρκετινγκ όμως δεν περιορίζεται μόνο στα καταναλωτικά προϊόντα, αλλά αποτελεί μια από τις σημαντικότερες λειτουργίες των επιχειρήσεων εκείνων που προμηθεύουν με βιομηχανικά προϊόντα και υπηρεσίες τις βιομηχανικές επιχειρήσεις, τις βιοτεχνίες, τις δημόσιες επιχειρήσεις, τα ιδρύματα και άλλους οικονομικούς οργανισμούς. Όταν ο πελάτης είναι μια βιομηχανική επιχείρηση ή ένας άλλος οικονομικός οργανισμός, κερδοσκοπικός ή μη, που παράγει προϊόντα ή υπηρεσίες, τότε η στρατηγική του μάρκετινγκ θα πρέπει να είναι διαφορετική από αυτήν που απευθύνεται σε μεμονωμένους καταναλωτές ή νοικοκυριά. Το Βιομηχανικό (Business-to-Business) Μάρκετινγκ που ασχολείται με την ικανοποίηση των αγοραστικών αναγκών και απαιτήσεων οργανισμών (και όχι ατόμων), και αντιπροσωπεύει περίπου το 60% των χρηματικών συναλλαγών στην εθνική μας οικονομία, αποτελεί ένα ξεχωριστό θέμα μελέτης στα πλαίσια της επιστήμης του μάρκετινγκ. Οι προσπάθειες που καταβάλλονται απ’ όλους τους αρμόδιους φορείς, τόσο για την ελληνοποίηση των προμηθειών του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα όσο και για την αύξηση του ρυθμού υιοθέτησης νέων τεχνολογιών από τις ελληνικές επιχειρήσεις, ως μοχλούς οικονομικής ανάπτυξης της χώρας, έχουν καταστήσει το Βιομηχανικό Μάρκετινγκ ένα ιδιαίτερα επίκαιρο θέμα.

Ο Γεώργιος Αυλωνίτης είναι καθηγητής Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, διευθυντής του Εργαστηρίου Μάρκετινγκ του ιδίου τμήματος και διευθυντής σπουδών του μεταπτυχιακού προγράμματος «Μάρκετινγκ και Επικοινωνία με Νέες Τεχνολογίες» για στελέχη επιχειρήσεων. Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών του στην Ανωτάτη Βιομηχανική Σχολή Πειραιά, έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στη Μ. Βρετανία όπου έλαβε διαδοχικά το μεταπτυχιακό δίπλωμα στη Διοίκηση Επιχειρήσεων, το πτυχίο Master στην Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων από το Πανεπιστήμιο Aston και το Διδακτορικό Δίπλωμα (Ph.D) από το Τμήμα Σπουδών Μάρκετινγκ του Πανεπιστημίου Strathclyde.
Από τον Ιανουάριο του 1981 μέχρι το Δεκέμβριο του 1985 δίδαξε Μάρκετινγκ στο πανεπιστήμιο του Strathclyde και διετέλεσε σύμβουλος διαφόρων επιχειρήσεων.

Συγγραφέας : Αυλωνίτης Γεώργιος Ι., Δημητριάδης Σέργιος, Ήντουνας Κωνσταντίνος
Εκδότης : Rosili
Έτος έκδοσης : 2015
ISBN : 618-513-100-5
Σελίδες : 686
Σχήμα : 24×17
Κατηγορίες : Μάρκετινγκ

Τιμή σε ιστοσελίδες: 46.42 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.