Στρατηγικός επιχειρηματικός σχεδιασμός

Περιγραφή
Η ανάγκη των επιχειρήσεων να επιβιώσουν και να αναπτυχθούν στο σύγχρονο ανταγωνιστικό περιβάλλον καθιστά αναγκαία όσο ποτέ την κατάρτιση ενός Στρατηγικού Επιχειρηματικού Σχεδίου, που να περιλαμβάνει τους στόχους της επιχείρησης, καθώς και τις μεθόδους επίτευξής τους.
Το συγκεκριμένο βιβλίο αποτελεί ένα εύχρηστο βοήθημα, στο οποίο αναλύονται ο τρόπος και η μεθοδολογία κατάρτισης ενός Επιχειρηματικού Σχεδίου.
Σκοπός δεν είναι, μέσω του βιβλίου, να παρατεθεί η συσσωρευμένη επιστημονική γνώση σχετικά με το θέμα που πραγματεύεται, αλλά να δοθούν οι τεχνικές και οι τρόποι, βάσει των οποίων εκπονείται ένα Επιχειρηματικό Σχέδιο.
Η δομή του βιβλίου είναι απλή και ακολουθεί την ανάπτυξη ενός Επιχειρηματικού Σχεδίου.
Στο πρώτο μέρος του βιβλίου παρουσιάζονται οι αρχές της οργανωτικής και διοικητικής δομής των επιχειρήσεων, οι βασικές έννοιες του προγραμματισμού και αναλύονται η φιλοσοφία και οι αρχές που διέπουν το Επιχειρηματικό Σχεδιασμό. Ακολουθεί η παράθεση της δομής και του περιεχομένου ενός Επιχειρηματικού Σχεδίου. Στο τέλος παρατίθεται ένα υπόδειγμα, που μπορεί να χρησιμεύσει ως οδηγός για την κατάρτιση ενός αντίστοιχου σχεδίου.
[…]Ο Ανδρέας Θεοδωρόπουλος γεννήθηκε στην Πάτρα. Αποφοίτησε από την Ανωτάτη Βιομηχανική Σχολή Θεσσαλονίκης, τμήμα Επιστημών Διοίκησης Επιχειρήσεων. Έχει παρακολουθήσει επιμορφωτικά σεμινάρια εξειδίκευσης σε θέματα όπως: “Προγραμματισμός και ανάλυση συστημάτων”, “Επιχειρησιακός σχεδιασμός και συστήματα ελέγχου σε Δημόσιες και ιδιωτικές επιχειρήσεις”, “Project management”, “Εκπαίδευση Εκπαιδευτών στην κατάρτιση ενηλίκων “Συστήματα διαχείρισης ποιότητας”, “Αξιολόγηση επενδυτικών σχεδίων” κλπ.
Από το 1985 μέχρι το 1999 εργάστηκε στο ΕΛΚΕΠΑ, ως ειδικός επιστήμων σε θέματα Management, ως στέλεχος στη Διεύθυνση Προγραμματισμού και Ελέγχου και ως προϊστάμενος στο τμήμα Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων. Διετέλεσε επί μια πενταετία μέλος της Συντακτικής Επιτροπής του τριμηνιαίου περιοδικού του ΕΛΚΕΠΑ, “Επιθεώρηση Παραγωγικότητας”. Είναι επιστημονικός συντονιστής και εκπαιδευτής προγραμμάτων κατάρτισης που αφορούν θέματα Management, Marketing και Χρηματοοικονομικά, σε ιδιωτικούς φορείς εκπαίδευσης. Δραστηριοποιείται στο σχεδιασμό και την υλοποίηση Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων. Τέλος έχει συμμετάσχει σε ομάδες εργασίας και έχει εκπονήσει αναπτυξιακά προγράμματα, χρηματοδοτούμενα από Κοινοτικές Πρωτοβουλίες, και άλλα, καθώς και οικονομικοτεχνικές μελέτες. Έχει υλοποιήσει ως επιστημονικός συντονιστής μελέτες και διακρατικά ευρωπαϊκά προγράμματα. Σήμερα εργάζεται στη Γενική Διεύθυνση Οικονομικής Πολιτικής του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας.

Συγγραφέας: Θεοδωρόπουλος Ανδρέας
Υπεύθυνος Σειράς: Κιμέρης Θωμάς Κ.
Εκδότης: Προπομπός
Έτος έκδοσης: 2010
ISBN: 960-7860-25-Χ
Σελίδες: 213
Σχήμα: 24χ17
Κατηγορίες: Διοίκηση και οργάνωση , Εταιρείες
Σειρές: Αγορά Εργασίας και Μάνατζμεντ

Τιμή σε ιστοσελίδες: 12.88 €