Στρατηγική για την ελληνική ανώτατη εκπαίδευση

Περιγραφή
Η πρόσληψη των προκλήσεων της γνώσης, της τεχνολογίας, της οικονομίας και της πολιτικής και, κυρίως, η διαχείρισή τους γίνεται μέσα από διαφορετικά ιδεολογικο-πολιτικά πρίσματα. Ο τόμος ανταποκρίνεται στην ανάγκη ενημέρωσης της ακαδημαϊκής κοινότητας και των ενδιαφερόμενων πολιτών για τις κυριότερες εναλλακτικές προσεγγίσεις. Ταυτόχρονα, επιχειρεί να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για την αναζήτηση σημείων κοινής αποδοχής για μία συνεκτική στρατηγική για την ανώτατη εκπαίδευση. Συγκεντρώνει τις θέσεις των πολιτικών κομμάτων, όπως διατυπώθηκαν στη Βουλή, της ηγεσίας του ΥΠΕΠΘ, των πρυτανικών αρχών, της ΠΟΣΔΕΠ και πανεπιστημιακών.
Σκοπός της σειράς “Θέματα Διακυβέρνησης” είναι η διερεύνηση μορφών και προτύπων διακυβέρνησης που αντιστοιχούν σε διαφορετικούς τύπους οργανισμών: υπερεθνικών οργανισμών, όπως τα όργανα της ΕΕ, εθνικών κυβερνήσεων, φορέων τοπικής αυτοδιοίκησης, οργανισμών δημοσίου συμφέροντος, αλλά και κοινωφελών ιδρυμάτων και ιδιωτικών εταιρειών. Ιδιαίτερη έμφαση αποδίδεται στην αξιολόγηση μορφών διακυβέρνησης από τη σκοπιά βασικών αρχών δημοκρατίας, κοινωνικής δικαιοσύνης και βιώσιμης ανάπτυξης. Στο επόμενο διάστημα πρόκειται να εκδοθούν τόμοι με αντικείμενο: Εξευρωπαϊσμός των Εθνικών Πολιτικών, θεωρήσεις για την Ιδιότητα του Πολίτη, Τοπική Αυτοδιοίκηση και Αειφόρος Ανάπτυξη, Κοινωνική Επιχειρηματικότητα.

Συγγραφέας: Συλλογικό έργο, Βερέμης Θάνος Μ., Κίττας Χρήστος, Λάβδας Κώστας Α., Μάνθος Α. Κ., Μουτζούρης Κωνσταντίνος, Ξανθάκη – Καραμάνου Γεωργία, Παλληκάρης Ιωάννης, Πανούσης Γιάννης Απ., Παπαδάκης Νίκος Ε., Παπάζογλου Μάνος Γ., Σπηλιωτόπουλος Άρης, Σταυρακάκης Νίκος Μ., Ταλιαδούρος Σπυρίδων Α.
Επιμελητής: Παπάζογλου Μάνος Γ.
Εκδότης: Εκδόσεις Παπαζήση
Έτος έκδοσης: 2009
ISBN: 960-02-2340-8
Σελίδες: 318
Σχήμα: 24χ17
Κατηγορίες: Εκπαίδευση – Ελλάς, Εκπαίδευση, Ανώτατη, Εκπαίδευση, Τριτοβάθμια, Εκπαιδευτική πολιτική
Σειρές: Θέματα Διακυβέρνησης

Τιμή σε ιστοσελίδες: 12.75 €