Στους κόλπους των πόλεων

Περιγραφή
Με τον «ήρεμο, συγκρατημένο και μεστό πεζό λόγο» του Μονιούδη («Suddeutsche Zeitung») βιώνουμε τη ζωή τεσσάρων πόλεων: Ένας άντρας και μια γυναίκα διασχίζουν την αιγυπτιακή Αλεξάνδρεια, τη μεσογειακή Θεσσαλονίκη, το Βερολίνο με το ηπειρωτικό κλίμα του, τη Ζυρίχη ανάμεσα στις λίμνες και τις Άλπεις.
Τέσσερις πόλεις που τις συνδέει το νήμα της ζωής του συγγραφέα. Οι γονείς του, Έλληνες της Αλεξάνδρειας, ο ίδιος γεννήθηκε στα βουνά της Ελβετίας και ζει σήμερα στο Βερολίνο· αργότερα γνώρισε τη Θεσσαλονίκη, όπου τα ελληνικά του πήραν σάρκα και οστά.
«Η ματιά του Μονιούδη στην Αλεξάνδρεια είναι απελευθερωμένη από κάθε ψευδαίσθηση και κλισέ. Βλέπει πράγματα τα οποία θα μπορούσε να δει ο καθένας στην Εγγύς Ανατολή -και όμως δεν τα βλέπει.»
(«Frankfurter Allgemeiner Zeitung»)Ο Περικλής Μονιούδης (Perikles Monioudis), γερμανόφωνος πολυβραβευμένος συγγραφέας ελληνικής καταγωγής, γεννήθηκε το 1966 στην Ελβετία. Σπούδασε Κοινωνιολογία και Πολιτικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο της Ζυρίχης. Σήμερα ζει στο Βερολίνο.

Συγγραφέας : Monioudis Perikles
Μεταφραστής : Αποστόλου Ιωάννα Α.
Εκδότης : Βιβλιοπωλείον της Εστίας
Έτος έκδοσης : 2005
ISBN : 960-05-1219-1
Σελίδες : 109
Σχήμα : 21χ14
Κατηγορίες : Γερμανόφωνη πεζογραφία (Ελβετία)
Σειρές : Ξένη Λογοτεχνία

Τιμή σε ιστοσελίδες: 7.54 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.