Κατεβάσετε-βιβλίο.com

Στους δρόμους του Μπακαρό

Περιγραφή
Η Αμίνα, μια νέα και μορφωμένη γυναίκα της σύγχρονης Νιγηρίας, εγκλωβίζεται στην ανία και τη βία της οικογενειακής ζωής. Σύντομα έρχεται πρόσωπο με πρόσωπο με τη δυστυχία, την κακοποίηση των γυναικών, την εκμετάλλευση των φτωχών, την αναλγησία των πολιτικών, τον θρησκευτικό φονταμενταλισμό. Αποφασίζει να αναλάβει δράση και να οργανώσει τις γυναίκες του Μπακαρό. Σημαντικό στήριγμα στις διεκδικήσεις και την οργάνωση των γυναικών του Μπακαρό θα βρει στην πολιτικοποιημένη φίλη της Φατιμά και στους φοιτητές.
Θα καταφέρει η Αμίνα και οι υπόλοιπες γυναίκες να αλλάξουν τη ζωή τους; Θα μπορέσουν να αντιμετωπίσουν τα εμπόδια που υψώνουν τα συμφέροντα, ο συντηριτισμός, ο φονταμενταλισμός και ο σκοταδισμός μιας αφρικανικής κοινωνίας που λιθοβολεί ακόμα γυναίκες;Ο Μοχάμεντ Ούμαρ γεννήθηκε τον Ιούλιο του 1958 στην Αζάρε της Πολιτείας Μπότσι της Νιγηρίας. Έχει σπουδάσει πολιτικές επιστήμες στο πανεπιστήμιο “Αμάντου Μπέλο” στη Ζάρια της Νιγηρίας από το οποίο αποβλήθηκε το1981 για την πολιτική του δράση. Αφού εξορίστηκε από τη Νιγηρία σπούδασε νομικές επιστήμες και διεθνής σχέσεις σε διάφορα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Μ. Βρετανίας. Πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στη δημοσιογραφία στο Πανεπιστήμιο της Μόσχας (1991) και στην πολιτική οικονομία στο Πανεπιστήμιο του Middlesex της Μεγάλης Βρετανίας (1995). Δούλεψε ως δημοσιογράφος στο κρατικό ραδιόφωνο της Πολιτείας Μπότσι και στην εφημερίδα Triumph Newspaper στο Κανό της Νιγηρίας. Σήμερα εργάζεται στις εκδόσεις Zed Books.
Ο Μοχάμεντ Ούμαρ είναι παντρεμένος και έχει τρία παιδιά. Ζει και εργάζεται στο Λονδίνο. Το βιβλίο “Στους δρόμους του Μπακαρό” είναι το πρώτο του μυθιστόρημα.

Συγγραφέας: Umar Mohamed
Μεταφραστής: Βάσιλα Αγγελική
Εκδότης: ΚΨΜ
Έτος έκδοσης: 2005
ISBN: 960-88484-5-8
Σελίδες: 279
Σχήμα: 21χ14
Κατηγορίες: Αγγλόφωνη πεζογραφία (Νιγηρία) – Μυθιστόρημα

Τιμή σε ιστοσελίδες: 8.28 €

Exit mobile version