Στον κήπο με τις τουλίπες

Περιγραφή

Το πάθος του Μεχμέτ Φατίχ, για τις τουλίπες ήταν η αιτία που το άνθος αυτό έγινε το έμβλημα της οθωμανικής κατάκτησης και εξακολούθησε και τους επόμενους αιώνες να αποτελεί το έμβλημα της αυτοκρατορίας. Βρισκόμαστε στην Κωνσταντινούπολη, τον 18ο αιώνα, την περίφημη «Εποχή της Τουλίπας». Ο Λεβνί, διάσημος καλλιτέχνης της περιόδου του Σουλτάνου Αχμέτ του Τρίτου, ζει μέσα στο παλάτι μια πρωτόγνωρη περιπέτεια που ξετυλίγει τις ίντριγκες των γυναικών του χαρεμιού, όταν ανάμεσά τους
ο πατισιάχ ξεχωρίζει μια νεαρή Ευρωπαία. Ο ηδυπαθής σουλτάνος, ο γυιός της Κρητικοπούλας σουλτάνας με το όνομα Εμετουλάχ Ραμπιά Γκιουλνούς, θα ερωτευθεί τη νεαρή Γαλλίδα προκαλώντας με την αφισίωσή του στο πρόσωπό της την οργή των άλλων γυναικών του… Η εξέγερση είναι αναπόφευκτη και θα αναστατώσει το Τοπ Καπί…

Η Γκιουλ Ιρέπογλου γεννήθηκε στην Ιστανμπούλ το 1956. Σπούδασε αρχιτεκτονική στην Ακαδημία Καλών Τεχνών. Ξεκίνησε την ακαδημαϊκή της καριέρα στην έδρα Αισθητικής και Ιστορίας της Τέχνης του Πανεπιστημίου της Ιστανμπούλ. Το 1997 έγινε καθηγήτρια της Ιστορίας της Τέχνης, ενώ παράλληλα παρουσιάζει στην τουρκική τηλεόραση το πρόγραμμα «Τέχνη-Χώρος».
Η «Σκλάβα» είναι το δεύτερο μυθιστόρημά της. Προηγήθηκε το «Άφησα τη σκιά μου στους κήπους με τις τουλίπες» κι ακολούθησε το «Καλειδοσκόπιο με φιόγκους».

Συγγραφέας : Irepoglu Gul
Εκδότης : Ωκεανός
Έτος έκδοσης : 2015
ISBN : 618-5104-41-2
Σελίδες : 480
Σχήμα : 21×14
Κατηγορίες : Τουρκική πεζογραφία – Μυθιστόρημα

Τιμή σε ιστοσελίδες: 14.31 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.