Στον αστερισμό του ονείρου

Περιγραφή
Ένας άντρας, ουτοπιστής κι ονειροπόλος, καταφέρνει να πραγματοποιήσει το παιδικό του όνειρο. Δημιουργεί, σε μια επαρχιακή πόλη, ένα σταθμό καλλιτεχνών.
Προσφέρει δωρεάν διαμονή και διατροφή σε ταλαντούχους ζωγράφους, ποιητές, χαλκογράφους κ.λπ. Τ’ όνειρό του ονομάζεται Σ.Α.Τ.Α. (Σταθμός Ανάδειξης Ταλαντούχων Ατόμων).
Εκεί, απαλλαγμένος από το άγχος του βιοπορισμού, κάθε καλλιτέχνης μπορεί να καλλιεργήσει ανέμελα το ταλέντο του.
Η ζωή τους κυλάει μέσα στις ιδιορρυθμίες της υπερβατικής συμπεριφοράς των ταλαντούχων, ώσπου κάποτε θα γίνουν αιτία να χωριστεί η πόλη στη μέση.
Αφορμή ένας χαμογελαστός Παντοκράτορας.
Άλλοι τον θέλουν αυστηρό, να ενοχοποιεί το ανθρώπινο είδος, κι άλλοι χαμογελαστό, να το ενθαρρύνει.
Η συμβατική αντίληψη εμβολίζεται, συχνά, μέσα από σκηνές κωμωδίας.
Σε μια στιγμή, στην προσπάθειά τους να προσφέρουν κάτι παραπάνω στους κατοίκους της περιοχής, φτιάχνουν κι έναν ερασιτεχνικό θίασο.
Ανεβάζουν, πειραματικά, μια αντιΛυσιστράτη με τίτλο «Η Λυσιστράτη ΔΕΝ απεργεί»- μια νέα αφορμή για παρεξήγηση…
Κάποια στιγμή θα καταφύγει στο σταθμό τους μια πρώην χρήστης ναρκωτικών – Ερινύα από το παρελθόν του ονειροπόλου άντρα.
Μια νέα κοπέλα που δοκιμάζει τις αντοχές των αξιών του.Ο Βασίλης Μαριόλης έχει σπουδάσει σκηνοθεσία και έχει πολυετή θητεία στον κινηματογράφο. Αρχικά εργάστηκε ως βοηθός σκηνοθέτης, και αργότερα ως Διευθυντής Παραγωγής στη «Φίνος Φιλμ». Υπήρξε πρώτος βοηθός σκηνοθέτης στο Ζορμπάς ο Έλληνας και την Ηλέκτρα. Έχει εργαστεί σε διάφορες ξένες παραγωγές όπως «Αμέρικα-Αμέρικα» του Ελία Καζάν, «Συνέβη στην Αθήνα» του Μπόντι Μαρτόν, «Ο εκτελεστής» του Σαμ Γουαναμέικερ και ως διευθυντής γυρίσματος στην ταινία «Όταν τα ψάρια βγήκαν στη στεριά». Ύστερα από δέκα χρόνια υπογράφει την πρώτη του ταινία «Ο Ψαρόγιαννος» (σενάριο-σκηνοθεσία), που παίρνει το κρατικό βραβείο καλύτερης ταινίας.
Το πρώτο του μυθιστόρημα «Δράκοι στον παράδεισο» μεταφράστηκε από το Ινστιτούτο Ξένων Γλωσσών της Μόσχας. Το «Ένας τρελός βασιλιάς» είναι το δεύτερο μυθιστόρημά του, ενώ το τρίτο τιτλοφορείται «Στον αστερισμό του ονείρου».

Συγγραφέας : Μαριόλης Βασίλης
Εκδότης : Εκδόσεις Γκοβόστη
Έτος έκδοσης : 2007
ISBN : 960-446-046-3
Σελίδες : 272
Σχήμα : 21χ14
Κατηγορίες : Νεοελληνική πεζογραφία – Μυθιστόρημα

Τιμή σε ιστοσελίδες: 8.52 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.