Στον αστερισμό του Αστρολάβου

Περιγραφή
1470 μ.Χ., Χρόνια σκοτεινά και δύσκολα. Ένα αγόρι, ο μικρός Ιάσονας γεννιέται και μεγαλώνει χωρίς γονείς στη μικρή Χάλκη της Δωδεκανήσου. Ο παπούς του ο γερο-Διονύσης στέκεται δίπλα του καλύτερος από πατέρα και μητέρα θέλοντας να γαλουχήσει τον μικρό Ιάσονα με τη κατάλληλη παιδεία αφού αυτή θεωρεί ότι είναι το παν στη ζωή.
Αυτός πια είναι ο προστάτης και δάσκαλός του στη ζωή. Kαι όταν ο θάνατος τους χωρίζει τότε κραυγάζοντας με πόνο θα τον αποχαιρετίσει…
“… Μαζί με τις φλόγες που έφθαναν ως τον ουρανό έφευγε και ο παππούς! Τελικά ίσως να ήταν και καλύτερα που ήταν η φωτιά αυτή που ελευθέρωνε τη ψυχή παππού στους ουρανούς! Τα άτομα του αφήνονταν ελεύθερα να πάνε ως τα αστέρια. Φύγε παππού, πέτα μακριά, ταξίδεψε στους ουρανούς, στα χρόνια, στους αιώνες. Γεια σου καπετάνιο μου, γεια σου γερο-διδάσκαλε, θα σε ξαναβρώ…”
Ο Ιάσονας όμως έχει τα δικά του οράματα μέσα στα ταραγμένα αυτά χρόνια της ιστορίας που ζει, όπου ο Δίας συναντά τον Αίσωπο και ο Δημόκριτος τον Βαρβαρόσσα.
Με όπλο του τη δύναμη της παιδείας και μέσα από τον όλεθρο και τη καταστροφή που σκορπά φημισμένος και παντοδύναμος πια πειρατής ζει για να εκδικηθεί για την αρπαγή της λατρεμένης του
Εστέλ της γυναίκας που κούρσεψε τη καρδιά του και ορκίστηκε αιώνια αγάπη.
Άραγε θα καταφέρει να τη ξαναβρεί για να ζήσουν πάλι το μεγάλο τους έρωτα;
Μια ιστορία γεμάτη όνειρα, έρωτα, αγωνία, μίσος και πειρατεία που μας διδάσκει τι μπορούμε να γίνουμε ως άνθρωποι αλλά και πώς μπορεί να καταντήσουμε στη ζωή.
“Στον Αστερισμό του Αστρολάβου”… Είναι ο Θρίαμβος της Ελπίδας για έναν καλύτερο κόσμο στο μαύρο φόντο της ζωής που ζούμε.Ο Παντελής Αμπουκέλης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αλεξανδρούπολη.
Σπούδασε Συντηρητής Έργων Τέχνης στη Θεσσαλονίκη και εργάσθηκε στους Συντηρητές Χωρίς Σύνορα στη Κωνσταντινούπολη. Ιδιωτικά στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις της Ελλάδος.

Συγγραφέας: Αμπουκέλης Παντελής
Εκδότης: Δυάς Εκδοτική
Έτος έκδοσης: 2009
ISBN: 960-89895-3-1
Σελίδες: 460
Σχήμα: 21χ14
Κατηγορίες: Νεοελληνική πεζογραφία – Μυθιστόρημα

Τιμή σε ιστοσελίδες: 15.87 €