Στον ήχο των τυμπάνων

Περιγραφή
Κυνηγημένος από αδίστακτους εχθρούς που απειλούν τη ζωή του, ο νεαρός Κερμπουσάρ ξεκινά από την πατρίδα του τη Βρετάνη ένα μακρύ ταξίδι στην Ευρώπη του 12ου αιώνα. Πολεμιστής, εραστής και διανοούμενος, ρίχνεται με τόλμη σ’ αυτή την περιπέτεια αναζητώντας γνώση, πλούτη αλλά και εκδίκηση…
Ο δρόμος του, γεμάτος θαύματα και κινδύνους, τον φέρνει από τις ανεμοδαρμένες ακτές της πατρίδας του στην επιβλητική Μαυριτανική Ισπανία και την αριστερή όχθη του Παρισιού που σφύζει ήδη από ζωή. Κι από κει, διασχίζοντας την Ευρώπη, μέχρι τις άγριες στέπες της Ρωσίας και την ξακουστή Κωνσταντινούπολη των Βυζαντινών, την πύλη της Ανατολής. Από τα κάστρα των ιπποτών, τις γαλέρες με τους σκλάβους κωπηλάτες και τα ποτισμένα με αίμα πεδία των μαχών, στο άδυτο του υπνοδωματίου μιας πριγκίπισσας, τη μεγάλη βιβλιοθήκη του Χαλίφη της Κόρδοβα και, τέλος, το απόρθητο φρούριο της Κοιλάδας των Ασασίνων.
Ένας από τους καλύτερους συγγραφείς έργων εποχής ζωντανεύει με τα πιο συναρπαστικά χρώματα έναν μακρινό και γοητευτικό κόσμο θρύλων, ανδρείας και μεγαλείου, σε μια κλασική περιπέτεια που αγάπησαν εκατομμύρια αναγνώστες.Ο Λουί Λ’ Αμούρ γεννήθηκε το 1908 στο Τζέιμσταουν της Βόρειας Ντακότα. Ταξίδεψε για χρόνια σ’ όλο τον κόσμο αλλάζοντας δουλειές, από βοηθός σε τσίρκο και ξυλοκόπος μέχρι ναυτικός, οδηγός ελεφάντων και τέλος επαγγελματίας μποξέρ. Δημοσίευσε την πρώτη του ποιητική συλλογή το 1939, στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο υπηρέτησε στη Γαλλία και τη Γερμανία και στη συνέχεια εγκαταστάθηκε στο Λος Άντζελες κι άρχισε να γράφει διηγήματα για περιοδικά. Το πρώτο του μυθιστόρημα κυκλοφόρησε το 1950.
Ο Λ’ Αμούρ, που συνέδεσε το όνομά του κυρίως με το είδος του γουέστερν, υπήρξε ένας από τους πιο δημοφιλείς Αμερικανούς συγγραφείς του 20ού αιώνα. Δημοσίευσε πάνω από εκατό μυθιστορήματα, που κυκλοφόρησαν σε δεκάδες γλώσσες ξεπερνώντας τα διακόσια πενήντα εκατομμύρια αντίτυπα. Περισσότερα από τριάντα έργα του μεταφέρθηκαν στον κινηματογράφο.
Είναι ο μοναδικός συγγραφέας στην ιστορία που τιμήθηκε με τις δύο υψηλότερες διακρίσεις που μπορούν να απονείμουν σε πολίτες το Κογκρέσο και ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, το Χρυσό Μετάλλιο και το Μετάλλιο της Ελευθερίας αντίστοιχα.
Σε ολόκληρη τη ζωή του δεν εγκατέλειψε ποτέ το πάθος του για τα ταξίδια και τα βιβλία, διατηρώντας μια προσωπική βιβλιοθήκη με πάνω από δέκα χιλιάδες τόμους. Μέχρι το θάνατό του, το 1988, συγκαταλεγόταν σταθερά ανάμεσα στους πέντε πιο πολυδιαβασμένους ενεργούς συγγραφείς του κόσμου.

Συγγραφέας: L’ Amour Louis
Μεταφραστής: Μπάρμπης Κωνσταντίνος
Εκδότης: Bell / Χαρλένικ Ελλάς
Έτος έκδοσης: 2005
ISBN: 960-620-482-0
Σελίδες: 523
Σχήμα: 21χ13
Κατηγορίες: Αμερικανική πεζογραφία – Μυθιστόρημα, Ιστορικό μυθιστόρημα

Τιμή σε ιστοσελίδες: 12.42 €