Στοιχεία υπολογιστικών συστημάτων

Περιγραφή
[…] Σκοπός του βιβλίου είναι να βοηθήσει τον ενδιαφερόμενο χρήστη, ανεξάρτητα από την κατηγορία στην οποία ανήκει, να αποκτήσει ένα χρήσιμο υπόβαθρο γνώσεων σε βασικά θέματα λειτουργίας και χρήσης των υπολογιστικών συστημάτων, καθώς επίσης και μια γενική άποψη για τα πληροφοριακά συστήματα. Η παρούσα έκδοση, (3η) είναι σημαντικά αυξημένη και καλύπτει πολλά νεά θέματα, κυρίως στο παράρτημα. […]
Το βιβλίο αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως διδακτικό βοήθημα και είναι θέμα του διδάσκοντος η επιλογή των τμημάτων που θα χρησιμοποιηθούν. Πάντως, ολόκληρο το περιεχόμενο του βιβλίου μπορεί να καλυφθεί, σε ένα ή δύο εξάμηνα σπουδών. Αν οι σπουδαστές έχουν παρακολουθήσει ένα προγενέστερο πρόγραμμα σε βασικά στοιχεία πληροφορικής (π.χ. computer literacy) τότε η περιεχόμενη ύλη είναι δυνατό να διδαχτεί σε ένα εξάμηνο. […]
(από τον πρόλογο του συγγραφέα)Ο Ελευθέριος Αθ. Παπαθανασίου είναι καθηγητής Επιχειρηματικής Πληροφορικής στο τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων και Διευθυντής του Εργαστηρίου Επιχειρηματικής Πληροφορικής, του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (BILab) και υπεύθυνος του Κέντρου τηλεκπαίδευσης του Ο.Π.Α. Έχει πρώτο πτυχίο στα Μαθηματικά και στη Φυσική από το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (1969) και Διδακτορικό τίτλο (Ph.D) από το τμήμα της Επιστήμης Υπολογιστών του Πανεπιστημίου του St. Andrews της Σκωτίας (1979).
Έχει διδάξει σε πολλά προπτυχιακά προγράμματα θέματα πληροφορικής και επιχειρηματικής πληροφορικής, όπως στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων, στο τμήμα Πληροφορικής του Ο.Π.Α. και σε πολλά σεμινάρια για οργανισμούς και επιχειρήσεις του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Πριν γίνει μέλος ΔΕΠ του Ο.Π.Α., είχε διατελέσει για αρκετά χρόνια σύμβουλος ελληνικών και πολυεθνικών επιχειρήσεων σε θέματα επιχειρηματικής πληροφορικής. Παλαιότερα εργάσθηκε ως αναλυτής συστημάτων, με συμμετοχή σε πολλά έργα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα και οι δημοσιεύσεις του σε επιστημονικά περιοδικά, πρακτικά συνεδρίων και συλλογικούς τόμους αναφέρονται σε ποικίλες περιοχές εφαρμογών της πληροφορικής, όπως: «Επιχειρηματική Πληροφορική», «Πληροφοριακά Συστήματα», «Μαζική Εξατομίκευση», «Ασαφής Λογική», «Ηλεκτρονικό Εμπόριο», «Τηλεκπαίδευση» και άλλα. Είναι επίσης συγγραφέας πάνω από είκοσι διδακτικών βιβλίων στον τομέα του, μεταξύ των οποίων αναφέρονται τα εξής: «Στοιχεία Υπολογιστικών και Πληροφοριακών Συστημάτων», «Αρχεία και Βάσεις Δεδομένων για Επιχειρηματικά Στελέχη», «Θέματα Πληροφοριακών Συστημάτων», «Επιχειρηματικές Εφαρμογές με το MS-Excel», «Προγραμματισμός με τη γλώσσα Visual Basic», «Στοιχεία Μετάδοσης Δεδομένων Δικτύων Υπολογιστικών Συστημάτων», «Διαχείριση Λογισμικού Υποστήριξης Διοικητικών Αναγκών».

Συγγραφέας : Παπαθανασίου Ελευθέριος Α.
Εκδότης : Μπένου Γ.
Έτος έκδοσης : 2003
ISBN : 960-8249-33-3
Σελίδες : 806
Σχήμα : 24χ17
Κατηγορίες : Ηλεκτρονικοί υπολογιστές – Σπουδή και διδασκαλία

Τιμή σε ιστοσελίδες: 47.39 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.