Στοιχεία νομοθεσίας περί πληροφορικής

Περιγραφή
Το βιβλίο αυτό συνοψίζει με ολοκληρωμένο και κατανοητό τρόπο όλα τα βασικά νομοθετικά ζητήματα που σχετίζονται με την Πληροφορική.
Καλύπτει ένα ευρύ φάσμα θεματολογίας που εκτείνεται από τις βασικές αρχές που διέπουν την επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων, έως και την “ηλεκτρονική” διοίκηση, τη δυνατότητα διακίνησης εγγράφων με ηλεκτρονικά μέσα, τα ζητήματα διασφάλισης του απορρήτου στις ηλεκτρονικές επικοινωνίες, καθώς και τα ζητήματα ευρεσιτεχνίας και πνευματικής ιδιοκτησίας.
Απευθύνεται τόσο σε νομικούς, που επιθυμούν έναν συνεκτικό οδηγό με συγκεντρωμένες τις απαραίτητες πληροφορίες, όσο και σε κάθε χρήστη του Διαδικτύου και των ηλεκτρονικών μέσων που επιθυμεί να είναι ενήμερος για τις ισχύουσες νομοθεσίες.
Περιεχόμενα του βιβλίου:
Κεφάλαιο 1: Προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα
Κεφάλαιο 2: Επικοινωνία στη δημόσια διοίκηση
Κεφάλαιο 3: Διακίνηση εγγράφων με ηλεκτρονικά μέσα
Κεφάλαιο 4: Ηλεκτρονικές υπογραφές
Κεφάλαιο 5: Οργάνωση και λειτουργία των τηλεπικοινωνιακών διατάξεων (ηλεκτρονικές επικοινωνίες)
Κεφάλαιο 6: Προσωπική ιδιοκτησία
Κεφάλαιο 7: Καινοτομίες-ευρεσιτεχνία
Κεφάλαιο 8: Πνευματική ιδιοκτησίαΗ Ελένη Κουρούβανη είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος μεταπτυχιακού (LL.M.) και διδακτορικού τίτλου σπουδών (Dr. Jur.) του Πανεπιστημίου Bayreuth της Γερμανίας. Το 2005 έγινε Δικηγόρος Αθηνών, μέλος του ΔΣΑ, και από το 2009 είναι Δικηγόρος Πατρών, μέλος του ΔΣΠ. Έχει διδάξει ως επιστημονικός συνεργάτης στα ΤΕΙ Πατρών και Μεσολογγίου και το συγγραφικό της έργο περιλαμβάνει δύο μονογραφίες που έχουν εκδοθεί στη Γερμανία καθώς και άρθρα που έχουν δημοσιευθεί σε ελληνικά και ξένα επιστημονικά περιοδικά.

Συγγραφέας: Κουρούβανη Ελένη
Εκδότης: Κλειδάριθμος
Έτος έκδοσης: 2012
ISBN: 960-461-491-6
Σελίδες: 110
Σχήμα: 24χ17
Κατηγορίες: Ηλεκτρονικοί υπολογιστές – Δίκαιο και νομοθεσία

Τιμή σε ιστοσελίδες: 5.93 €