Στιγμιότυπα

Περιγραφή
Ο Ρέυμοντ Κάρβερ έφτιαξε ποίηση από το πεζό. Ένας κριτικός έγραψε ότι «αποκάλυψε το παράξενο που κρύβεται πίσω από το κοινότοπο», στην πραγματικότητα όμως το μόνο που έκανε ο Κάρβερ ήταν να συλλάβει τις υπέροχες ιδιομορφίες της ανθρώπινης συμπεριφοράς, τις ιδιομορφίες που ενυπάρχουν στο τυχαίο των εμπειριών της ζωής. Και η ανθρώπινη συμπεριφορά, με όλο της το μυστήριο και την έμπνευση, ανέκαθεν με συνάρπαζε.
Βλέπω ολόκληρο το έργο του Κάρβερ σαν να είναι μια ιστορία, γιατί τα διηγήματά του είναι όλο περιστατικά, όλο για πράγματα που μόλις συμβαίνουν στους ανθρώπους και προκαλούν μια στροφή στη ζωή τους […].
Όταν διαμόρφωνα το μωσαϊκό της ταινίας «Στιγμιότυπα», που βασίζεται στα εννέα διηγήματα και το ποίημα «Λεμονάδα» αυτού του τόμου, προσπάθησα να κάνω κι εγώ το ίδιο πράγμα -να προσφέρω στους θεατές μια ματιά […]
Όμως όλα άρχισαν εδώ. Ήμουν ένας αναγνώστης που γυρνούσε αυτές τις σελίδες. Δοκιμάζοντας μία μία αυτές τις ζωές. (Robert Altman)
Ο πραγματικά μεγάλος συγγραφέας του καιρού μας. (New York Review of Books)
Από τα βιβλία του Ρέυμοντ Κάρβερ κατάλαβα πόσο παραποιημένη είναι η εικόνα των ΗΠΑ που μας φτάνει μέσω Χόλλυγουντ. (Εμίρ Κουστουρίτσα)

Συγγραφέας : Carver Raymond 1938-1988
Μεταφραστής : Τζώρτζης Γιάννης, Ανδρέου Γιάννης Ε.
Εκδότης : Απόπειρα
Έτος έκδοσης : 1994
ISBN : 960-7034-64-3
Σελίδες : 187
Σχήμα : 21χ14
Κατηγορίες : Αμερικανική πεζογραφία – Διήγημα

Τιμή σε ιστοσελίδες: 6.58 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.