Στιγμές τηλεόρασης

Περιγραφή
Η υπόθεση Σορίν Ματέι, ο πόλεμος στη Γιουγκοσλαβία, η αμερικανική επίθεση στον Περσικό, ο Παπανδρέου στο Ωνάσειο, ο θάνατος της Αλίκης, η εξέγερση στις φυλακές του Κορυδαλλού και ο θάνατος του Μάικλ Τζάκσον αποτελούν ορισμένες από τις στιγμές της τηλεόρασης.
Ο Σταμάτης Μαλέλης εξηγεί πώς καλύφθηκαν μεγάλα γεγονότα που κράτησαν αμείωτο
το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης. Και ταυτόχρονα εξηγεί στο νέο δημοσιογράφο πώς να κάνει καλύτερα τη δουλειά του.
Ένα βιβλίο με συμβουλές και γεγονότα!
“Αποφάσισα να γράψω ένα εγχειρίδιο για τους νέους που θέλουν να γίνουν δηµοσιογράφοι στην τηλεόραση, παραθέτοντας και ορισµένες καινοτοµίες που επιχείρησα. Το έναυσµα
µου το έδωσε και η δηµιουργία της σχολής µου, της πρώτης σχολής τηλεόρασης στην Ελλάδα,
που ήταν για µένα ένα όνειρο ζωής. Ήθελα να µεταδώσω αυτά που έµαθα όλα αυτά τα χρόνια δουλεύοντας στα κοντρόλ των δελτίων και των εκποµπών, χάνοντας τα ηλιοβασιλέµατα”.Ο Σταμάτης Μαλέλης γεννήθηκε στη Μυτιλήνη και μεγάλωσε στην Αθήνα.
Σπούδασε στην Ανωτέρα Σχολή Στελεχών Επιχειρήσεων στην Αθήνα και στην ΑΣΟΕΕ. Το 1991 παρακολούθησε ένα δίμηνο σεμινάριο του CNN στην Ατλάντα (Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής) με υποτροφία του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤ1. Αυτό τον καιρό συνεχίζει τις σπουδές του στον “Ελληνικό Πολιτισμό” στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο (ΕΑΠ). Μεταξύ 1977 και 1982 εργάστηκε ως κλητήρας και δημοσιογράφος στην εφημερίδα “Καθημερινή”. Μεταξύ 1982 και 1988 εργάστηκε ως αρχισυντάκτης στην “Ελληνική Ραδιοφωνία – Τηλεόραση” (ΕΡΤ). Κατά το ίδιο χρονικό διάστημα εργαζόταν ως δημοσιογράφος στο ελεύθερο ρεπορτάζ στην εφημερίδα “Ελεύθερος Τύπος”. Μεταξύ 1988 και 1991 ήταν διευθυντής σύνταξης στο ραδιοφωνικό καθώς και στον τηλεοπτικό σταθμό “ΑΝΤ1”. Μεταξύ 1991 και 1993 υπήρξε διευθυντής σύνταξης στον τηλεοπτικό σταθμό “MEGA”. Μεταξύ 1993 και 2002 εργάστηκε ως γενικός διευθυντής ειδήσεων, ενημέρωσης και ενημερωτικών εκπομπών στους τηλεοπτικούς σταθμούς “ΣΚΑΪ” και “ALPHA”. Από το 2002 μέχρι σήμερα είναι γενικός διευθυντής ειδήσεων και ενημέρωσης στον τηλεοπτικό σταθμό “STAR”. Άρθρα του συχνά δημοσιεύονται στις εφημερίδες “Ελευθεροτυπία”, “Πρώτο Θέμα” και “Παρασκευή + 13”. Στα φοιτητικά του χρόνια εντάχθηκε στην ΚΝΕ και τη Νεολαία ΠΑΣΟΚ. Αρθρογράφησε στα περιοδικά “Αγωνιστής” και “Φοιτητής”.

Συγγραφέας: Μαλέλης Σταμάτης
Εκδότης: Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη
Έτος έκδοσης: 2010
ISBN: 960-14-2191-2
Σελίδες: 157
Σχήμα: 21χ14
Κατηγορίες: Δημοσιογραφία, Τηλεόραση
Σειρές: Ποικίλα Θέματα

Τιμή σε ιστοσελίδες: 7.00 €