Στη σκιά του Τατζ Μαχάλ

Περιγραφή
Το 1632, ο αυτοκράτορας του Ινδουστάν, Σαχ Τζαχάν, καταρρακωμένος από το πένθος και τη θλίψη του για το θάνατο της αυτοκράτειράς του, Μουμτάτζ Μαχάλ, διέταξε την ανέγερση ενός μεγαλειώδους μαυσωλείου που να συμβολίζει το μεγαλείο του έρωτα που τους είχε ενώσει. Μέσα σ’ ένα σκηνικό αφάνταστου πλούτου και δύναμης, δολοφονικών αδελφικών αντιπαλοτήτων και στυγνού αυταρχισμού, η πριγκίπισσα Τζαχανάρα αφηγείται την εκπληκτική ιστορία της ανέγερσης του Τατζ Μαχάλ, περιγράφοντας τη ζωή της ως συντελεστή της δημιουργίας του και ως μάρτυρα των μοιραίων γεγονότων που περιέβαλαν την ολοκλήρωσή του.
Για να ξεφύγει από ένα βίαιο και “κανονισμένο” για λόγους πολιτικής σκοπιμότητας γάμο, η Τζαχανάρα πρέπει να γίνει ο σύνδεσμος μεταξύ της βασιλικής αυλής και του Ισά, αρχιτέκτονα του Τατζ Μαχάλ. Σύντομα βρίσκεται παγιδευμένη ανάμεσα στο καθήκον της απέναντι στη μνήμη της μητέρας της, στις άκαμπτες κοινωνικές δομές και στους περιορισμούς που επιβάλλονται στις γυναίκες, και σε μια καινούρια, αν κι απαγορευμένη, αγάπη.
Σαν πριγκίπισσα και σαν μητέρα, σαν αδελφή και σαν θυγατέρα, η Τζαχανάρα θα βρεθεί επανειλημμένα αντιμέτωπη με δύσκολες επιλογές, και θα ανακαλύψει το πραγματικό νόημα της βασιλικής καταγωγής και θέσης της.Ο Τζον Σορς ταξίδεψε σ’ ολόκληρη την Ασία αμέσως μετά την αποφοίτησή του από το Κολέγιο του Κολοράντο το 1991, και έζησε για αρκετά χρόνια στην Ιαπωνία, όπου δίδαξε την αγγλική γλώσσα. Έχει ταξιδέψει στην ασιατική ήπειρο, επισκεπτόμενος δέκα χώρες και αναρριχώμενος στα Ιμαλάια. Πιο πρόσφατα δούλεψε ως ρεπόρτερ εφημερίδας στη γενέτειρα πόλη του, το Ντε Μόινς της πολιτείας Άιοβα, πριν ασχοληθεί με τον τομέα των δημοσίων σχέσεων και μετακινηθεί στο Μπόλντερ του Κολοράντο.

Συγγραφέας: Sors John
Μεταφραστής: Περαντάκου – Cook Μαρία
Εκδότης: Μίνωας
Έτος έκδοσης: 2006
ISBN: 960-699-353-1
Σελίδες: 537
Σχήμα: 21χ14
Κατηγορίες: Αμερικανική πεζογραφία – Μυθιστόρημα
Σειρές: Σύγχρονη Ξένη Λογοτεχνία

Τιμή σε ιστοσελίδες: 4.82 €