…Στην πισίνα να τρώω κορόμηλα

Περιγραφή
[…] Το βιβλίο περιγράφει την ερευνητική φάση που προηγήθηκε ενός προγράμματος παρέμβασης στην περιοχή του Μεταξουργείου με στόχο τη σχολική ένταξη παιδιών -στην πλειοψηφία τους εργαζομένων- που προέρχονταν από μουσουλμανικές οικογένειες, τσιγγανόφωνες και τουρκόφωνες.
Θεωρούμε ότι κάθε κοινωνική παρέμβαση που αποσκοπεί στη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης ενός πληθυσμού πρέπει να πραγματοποιείται με ιδιαίτερο σεβασμό στο δικαίωμα του ίδιου του πληθυσμού να εκφράζει και να ιεραρχεί τις ανάγκες του καθώς και να συμμετέχει στην επιλογή των τρόπων με τους οποίους θα καλυφθούν οι ανάγκες αυτές. Γι’ αυτό πιστεύουμε ότι οι μέθοδοι που χρησιμοποιούνται για την έρευνα των αναγκών μιας πληθυσμιακής ομάδας κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας ενός προγράμματος είναι ιδιαίτερης σημασίας αναφορικά με την εξέλιξη της παρέμβασης. […]
(από τον πρόλογο, Αναστασία Χουντουμάδη)
Η Αναστασία Χουμουντάδη, PhD είναι καθηγήτρια στο κολέγιο Deree στην Αθήνα, όπου διδάσκει εκπαιδευτική και εξελικτική ψυχολογία. Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Oregon των ΗΠΑ. Μαζί με την οικογένειά της διαμένουν ένα διάστημα του έτους στην Ελλάδα και το υπόλοιπο στη Δανία, όπου εργάζεται ο άντρας της. Βασικά ερευνητικά και διδακτικά της ενδιαφέροντα αποτελούν η νηπιακή ηλικία και η εκπαίδευση, καθώς και η εξέλιξη της ψυχολογίας της μητρότητας, με ιδιαίτερη έμφαση στις διαπολιτισμικές τους πτυχές.

Συγγραφέας : Χουντουμάδη Αναστασία
Φωτογράφος : Γερολουκά Χάρις, Sabrioglou Yashar, Mouminoglou Erjan, Ismael Yokan
Επιμελητής : Χατζηστεφάνου – Βαφέα Σίση
Εκδότης : Κέντρο Παιδαγωγικής και Καλλιτεχνικής Επιμόρφωσης «Σχεδία»
Έτος έκδοσης : 2002
ISBN : 960-87546-0-7
Σελίδες : 224
Σχήμα : 24χ17
Κατηγορίες : Μειονότητες, Κοινωνιολογία της εκπαίδευσης

Τιμή σε ιστοσελίδες: 9.08 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.