Στην πίσσα και στα πούπουλα

Περιγραφή
Η αληθινή ιστορία του «Λευκού Φτερού», ενός Έλληνα Ινδιάνου, γραμμένη από τον ίδιο. Μια ζωή σαν παραμύθι χωρίς τέλος, που διαδραματίζεται μέχρι τις μέρες μας.
Ο Νίκος Βερόπουλος κάνει κατάθεση ψυχής περιγράφοντας όλα όσα του συνέβησαν στη διάρκεια ενός απίστευτου οδοιπορικού στο χώρο και στο χρόνο, με έναν τρόπο που μπορεί να καταπλήξει όχι μόνο τους φίλους του και τα άτομα εκείνα που τον γνώρισαν στη διαδρομή, αλλά και όσους θα τον γνωρίσουν μέσα από αυτό το βιβλίο.
Εμπειρίες μοναδικές, συναντήσεις με αξιοσημείωτους ανθρώπους στα πέρατα της γης, επικίνδυνες αποστολές, προσωπικές μάχες με τη ζωή σ’ έναν άνισο αγώνα, είναι μερικά μόνο από τα γεγονότα που συνθέτουν τη διαδρομή του στο μονοπάτι που διάλεξε, προσπαθώντας να ανταπεξέλθει με όσο το δυνατόν λιγότερες απώλειες.
Εντελώς ασυμβίβαστος με το σύστημα, γνήσιος ρεμπέτης με μποέμικη νοοτροπία, φιλόσοφος και οραματιστής, εξελίσσεται σ’ έναν σύγχρονο μονομάχο!…Ο Νίκος Βερόπουλος White Feather γεννήθηκε στην Αθήνα, στις 15 Αυγούστου του 1954. Τα τελευταία 35 χρόνια ασχολείται αποκλειστικά με επαγγέλματα ανθρωπιστικά, κοινωνικά και επικοινωνιακά, βασισμένα στον άνθρωπο και το περιβάλλον του.
Η πολύχρονη διαβίωσή του με φυλές Ινδιάνων της Αμερικανικής ηπείρου είχε σαν αποτέλεσμα την ένταξή του στον ευρύτερο χώρο των ιθαγενών και της κουλτούρας αρχαίων πολιτισμών της περιοχής και κατέληξε στο να υιοθετηθεί και να γίνει μέλος της οικογένειας των Cherokee, με το όνομα White Feather (Λευκό Φτερό). Την περίοδο 2002-2003 υπήρξε Πρέσβης του Έθνους των Λακότα στην Ελλάδα, με έδρα την Αθήνα, ενώ από το 2003 μέχρι το 2009 ασχολήθηκε με τα δικαιώματα των Ινδιάνων του Αμαζονίου στη Βραζιλία, γεγονός που συντέλεσε στην απέλασή του από εκείνη τη χώρα, οπότε και επέστρεψε στην Ελλάδα.
Το κύριο επάγγελμά του υπήρξε μέχρι σήμερα η μουσική και στον τομέα της εθνομουσικολογίας, στον οποίο ειδικεύεται, ασχολήθηκε με το αντικείμενο ταξιδεύοντας ακατάπαυστα ανά τον κόσμο μελετώντας τις ρίζες και τις παραδόσεις αυτού του πλανήτη, κατ’ ευθείαν από τις πηγές, αλλά και μέσα από την συμβίωσή του με ιθαγενείς από αρχαίους πολιτισμούς σε διάφορα κράτη. Η μουσική του παιδεία προέρχεται αποκλειστικά από εμπειρίες και μαθητείες κοντά σε δασκάλους που προέρχονταν από διαφορετικές εθνότητες και κουλτούρες και που συντελείται ακόμα και σήμερα σε μια συνεχή, μακροχρόνια και εσωτερική σχέση με το ανθρώπινο στοιχείο και το περιβάλλον του. Όλα του τα χρόνια ασχολείται αποκλειστικά με τη μουσική σαν συνθέτης, στιχουργός, τραγουδιστής και εκτελεστής μουσικών οργάνων, αυτό που κατά μία έννοια ονομάζουμε «τραγουδοποιός», αντλώντας τις εμπνεύσεις του από τον χώρο που έζησε τα μαθητικά του χρόνια αλλά και από τις ατέλειωτες περιπλανήσεις του στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα.
Δισκογραφικά, αλλά και σε ζωντανές μουσικές παραστάσεις ο Νίκος Βερόπουλος συνεργάστηκε και εξακολουθεί να συνεργάζεται με μεγάλα ονόματα της τέχνης που εξασκεί, μουσικούς και τραγουδιστές από το Ελληνικό και το διεθνές ρεπερτόριο. Στους συνεργάτες αυτούς από το ελληνικό έντεχνο, λαϊκό, παραδοσιακό και ρεμπέτικο τραγούδι συγκαταλέγονται οι κάτωθι: Χάρις Αλεξίου, Διονύσης Σαββόπουλος, Αλκίνοος Ιωαννίδης, Νίκος Παπάζογλου, Σταύρος Λογαρίδης, Μελίνα Κανά, Δημήτρης Ζερβουδάκης, Χρήστος Θηβαίος, Μιχάλης Κακέπης, Νίκος Κουρουπάκης, Σωτηρία Λεονάρδου, Βαγγέλης Φάμπας, Τάκης Μαρινάκης, Μιχάλης Βιολάρης, Αχιλλέας Περσίδης, Ηρακλής Βαβάτσικας, Θοδωρής Ρέλλος, Δημήτρης Μπαρμπαγάλας, Μιχάλης Κλαπάκης, Βασίλης Σούκας, Γιώργος Κόρος, Κατερίνα Μεϊντάνη, Περικλής Χαλκιάς (πατέρας του Πετρολούκα), Λευτέρης Ζέρβας, Αλέκος Πολυχρονάκης, Νίκος Σωπασής, Απόστολος Νικολαϊδης, Χρήστος Ψαρρός, Μανώλης Πάππος, Μιχάλης Γενήτσαρης, Γιάννης Τατασσόπουλος, Κώστας Καπλάνης και πολλοί άλλοι. Επίσης από το διεθνές ρεπερτόριο συνεργάστηκε ποικιλοτρόπως με τους διεθνούς φήμης καλλιτέχνες: Leon Gieco, Ara Dinkjian, The Chieftains, Angelo Branduardi, Flairck, Glen Velez, Arto Tun?, Nana Simopoulos, L.Shankar, Alicia Svigals, Rafael Rudd, Jorge Reyes, Gabriel Yacoub, Antonio Zepeda, Pura Fe, Trio Bulgarka, Peppino D’Agostino, Akira Satake, Steve Gorn, Okay Temiz, Guy Klusevsek, Lars Hollmer, Dan Ar Braz, Berry Steamly (Sting), Ari San και άλλους.
Εκτός από τις άπειρες συναυλίες πού έδωσε μέχρι σήμερα σε πολλά κράτη με διάφορα σχήματα δικά του αλλά και σαν συμμετοχή σε ethnic συγκροτήματα άλλων καλλιτεχνών, έχει συνθέσει δεκάδες τραγούδια και έχει αξιόλογη δισκογραφία που περιλαμβάνει 23 προσωπικούς δίσκους.
Ο Νίκος Βερόπουλος είναι μέλος της ΑΕΠΙ και της ΕΜΣΕ.

Συγγραφέας : Βερόπουλος Νίκος
Εκδότης : Δρόμων
Έτος έκδοσης : 2011
ISBN : 960-694-102-7
Σελίδες : 510
Σχήμα : 24χ17
Κατηγορίες : Αυτοβιογραφίες

Τιμή σε ιστοσελίδες: 27.92 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.