Στην ομορφιά που χάνεται

Περιγραφή
Στο πρώτο πλάνο ο έρωτας. Στο φόντο δύο μικρόκοσμοι, δύο οικογένειες που αντικατοπτρίζουν τις ιδεολογικές διαφορές Ευρώπης-ΗΠΑ. Το χρώμα, η κουλτούρα, η θρησκεία, τα νιάτα και τα γεράματα, αλλά κυρίως ο έρωτας, περιπλέκονται στην ιστορία τους δημιουργώντας απίστευτες καταστάσεις. Οι ήρωες ψάχνονται, βρίσκονται και χάνονται από λεπτό σε λεπτό, ώσπου να αντιληφθούν ότι το μόνο που μετράει είναι η αγάπη. Μέχρι να πάρουν όμως το μάθημα τους, γελοιοποιούνται, καταρρέουν, προδίδουν και προδίδονται. Κι όλ’ αυτά ενώ το μόνο που λαχταρούν είναι κάποιος να τους πει πόσο τους αγαπάει.
Γιατί κάθε οικογένεια μοιάζει με εμπόλεμη ζώνη; Γιατί φοβόμαστε να αγαπήσουμε; Γιατί η τέχνη μπήκε στις γκαλερί; Γιατί κυνηγάει ο σκύλος την ουρά του; Χιλιάδες «γιατί» που μόνο η ζωή μπορεί να απαντήσει…H Zadie Smith γεννήθηκε το 1975 στο Λονδίνο όπου και ζει μέχρι σήμερα. Σπούδασε αγγλική φιλολογία στο Κέμπριτζ. Το 2003 συμπεριλήφθηκε στη λίστα των 20 καλύτερων νέων συγγραφέων του περίβλεπτου λογοτεχνικού περιοδικού Granta. Το πρώτο της μυθιστόρημα, «Λευκό χαμόγελο σε μαύρο φόντο» τιμήθηκε με τα βραβεία Guardian for first book, Whitbread First Novel, Whitbread Book of the Year, James Tait Black Memorial, British Book Awards Newcomer of the Year, Frankfurt eBook Award και Commonwealth Writer’s First Book ενώ και το δεύτερο της βιβλίο, «Συλλέκτης αυτογράφων», δεν πέρασε απαρατήρητο. Τιμήθηκε με το βραβείο Jewish Quarterly Wingate Literary Prize for Fiction, ενώ ήταν υποψήφιο για τα βραβεία Orange και Booker. Το «Στην ομορφιά που χάνεται» είναι το αποτέλεσμα των προσπαθειών και της συγγραφικής ωριμότητάς της αφού τιμήθηκε το 2006 με τα βραβεία Orange, Somerset Maugham και Commonwealth Writers’ Regional Award ενώ ήταν υποψήφιο για τα βραβεία Booker και IMPAC.

Συγγραφέας : Smith Zadie
Μεταφραστής : Κουμπαρέλη Μπελίκα
Εκδότης : Ψυχογιός
Έτος έκδοσης : 2007
ISBN : 960-453-152-2
Σελίδες : 447
Σχήμα : 21χ14
Κατηγορίες : Αγγλική πεζογραφία – Μυθιστόρημα

Τιμή σε ιστοσελίδες: 13.36 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.