Στην "αι-ώρα" μου

Περιγραφή
Βασικοί θεματικοί άξονες της συλλογής είναι ο φόβος, το αδιέξοδο, το δίλημμα. Στοιχεία που ορίζουν κάθε άνθρωπο κάθε εποχής, πολύ περισσότερο το σύγχρονο, σε σχέση με τον εαυτό του και τους άλλους.
Για τον ποιητή η συνείδηση έχει λόγο. Το πρόβλημα είναι ότι κοιμάται. Το δίλημμα αποτελεί το πρόβλημα, η συνείδηση τη λύση, η ναρκωμένη συνείδηση το αδιέξοδο. Οι ζωηρές εικόνες και ένα είδος εσωτερικού διαλόγου που αναπτύσσεται ανάμεσα στο ποιητικό υποκείμενο και στην αιτία της διλημματικής κατάστασης που βιώνει ή σε κάποιο υποτιθέμενο κοινό που παρακολουθεί λαθραία, εξυπηρετούν σε σημαντικό βαθμό την ανάπτυξη της θεματικής. Κάπου στο βάθος ανατέλλει διέξοδος. Ο άνθρωπος, όμως, πρέπει πρώτα να περάσει αρκετές μαύρες μέρες κι αρκετές μαύρες νύχτες για να «περάσει απέναντι». Πρέπει να περάσει πολλές συνειδησιακές συμπληγάδες.
Η συλλογή δεν είναι ωδή στην απαισιοδοξία. Μάλλον την εντοπίζει και την παρωδεί. Το δεδομένο είναι ότι όλοι έχουν τη θέση τους στο εκκρεμές της αμφιταλάντευσης. Προαπαιτούμενο της αποδέσμευσής τους είναι η συνειδησιακή ιδιοσυστασία. Βεβαίως, περιφερειακά αναδεικνύονται και άλλα ζητήματα που αποτελούν εξίσου τον άνθρωπο όπως ο έρωτας, το μάταιο, η μνήμη.Ο Γιώργος Μανίκας γεννήθηκε το 1988 στα Τρίκαλα όπου και κατοικεί.
Είναι πτυχιούχος του τμήματος Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Η ποιητική συλλογή «Στην αι-ώρα μου» είναι η πρώτη του εμφάνιση στα ελληνικά γράμματα.

Συγγραφέας : Μανίκας Γιώργος
Εκδότης : Ιωλκός
Έτος έκδοσης : 2013
ISBN : 960-426-715-9
Σελίδες : 46
Σχήμα : 24χ17
Κατηγορίες : Νεοελληνική ποίηση

Τιμή σε ιστοσελίδες: 7.40 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.