Στα όρια…

Περιγραφή
Αθήνα 1941… Εποχή δύσκολη… τραγική… εποχή οριακή… Δύο φίλες… Η Εύα και η Μαρίνα στα είκοσί τους… Κόρες πλουσίων και γνωστών οικογενειών της εποχής. Η μία, ρομαντική και ευαίσθητη, ανυπομονεί να γνωρίσει το μεγάλο έρωτα… η άλλη, ρεαλίστρια κι ατίθαση, δεν πιστεύει ότι υπάρχει άνδρας που μπορεί να την κατακτήσει. Ζουν ανέμελα και ξέγνοιαστα… μέχρι τη στιγμή που οι Γερμανοί επιτάσσουν τα σπίτια τους και ανατρέπουν ριζικά την ήσυχη και ξέγνοιαστη ζωή τους.
Τότε γεννιέται ένας μεγάλος έρωτας, που πρέπει να μείνει μυστικός πάση θυσία. Τα εμπόδια και οι δυσκολίες ανυπέρβλητες. Και μια δυνατή φιλία, που ξεπερνά τα όρια, θα στηρίξει την αγάπη μέχρι το τέλος…
Άνθρωποι σπάνιοι, με ακέραιους χαρακτήρες, ζουν στα όρια ξεπερνώντας τους εαυτούς τους. Τη συγκλονιστική τους ιστορία περιγράφει, με μοναδικό τρόπο, η φίλη τους, Καίτη Θαλασσινού. Σαν σενάριο κινηματογραφικής ταινίας, κινείται μεταξύ πραγματικού και απίστευτου, δημιουργώντας ένα χορό έντονων συναισθημάτων και εικόνων, με γρήγορη πλοκή, ένταση και αγωνία που σε καθηλώνει…Η Καίτη Θαλασσινού γράφει από μικρό παιδί. Ο πατέρας της ήταν λογοτέχνης και λαογράφος και έγραφε στις εφημερίδες της εποχής του. Κατά καιρούς έχουν δημοσιευτεί και δικά της άρθρα σε εφημερίδες και περιοδικά. Γνωρίζει 2 ξένες γλώσσες και εργαζόταν ως μεταφράστρια και καθηγήτρια γερμανικών. Σήμερα είναι μια ηλικιωμένη γυναίκα που ζει στην Αθήνα. Το βιβλίο «Στα όρια…» το έγραψε το 1951.

Συγγραφέας : Θαλασσινού Καίτη
Εκδότης : Μελίχρυσος
Έτος έκδοσης : 2010
ISBN : 960-88891-0-3
Σελίδες : 609
Σχήμα : 21χ14
Κατηγορίες : Νεοελληνική πεζογραφία – Προσωπικές αφηγήσεις
Σειρές : Αληθινές Ιστορίες

Τιμή σε ιστοσελίδες: 17.02 €

Όλες οι πληροφορίες σε αυτή τη σελίδα προέρχονται από το χώρο αποκλειστικά για πληροφορίες www.public.gr και dioptra.gr ιστοσελίδα μας με αυτό το βιβλίο.