Στα παιδιά δεν αρκεί μόνο η αγάπη

Περιγραφή
Ναι! Ακόμη και τα παιδιά της τρίτης χιλιετίας χρειάζονται την ανθρώπινη ζεστασιά, τον διάλογο, τη φροντίδα, τα απλά και αυθόρμητα παιχνίδια. Παρόλο που τα σημερινά παιδιά βιώνουν έναν κόσμο που παρέχει πολύ περισσότερα απ’ ό,τι σε προηγούμενες εποχές, παρόλο που δέχονται άλλα ερεθίσματα και διαμορφώνουν με καινούριους τρόπους τις προτιμήσεις τους, σε ό,τι αφορά τις βασικές τους ανάγκες δεν διαφέρουν πολύ από τα παιδιά του παρελθόντος.
Εάν οι παιδικές ανάγκες δεν τύχουν της κατάλληλης αντιμετώπισης, το πιθανότερο είναι να κάνουν την εμφάνισή τους απροσάρμοστες συμπεριφορές οι οποίες και αποτελούν το σύμπτωμα κάποιας έλλειψης ή μιας δυσκολίας.
Στο βιβλίο αυτό παρουσιάζονται οι βασικές ανάγκες των παιδιών, έτσι όπως θα έπρεπε να τις γνωρίζουν οι μεγάλοι ώστε, εκτός από την αυτονόητη αγάπη, να εφοδιαστούν και με τις απαραίτητες γνώσεις για να μπορούν να βοηθήσουν τα παιδιά τους να επιβιώσουν σε έναν κόσμο όλο και πιο δυσνόητο ακόμη και για τους ενήλικες…Η Άννα Ολιβέριο Φεράρις, διάσημη ιταλίδα ψυχολόγος και ψυχοθεραπεύτρια, διδάσκει ψυχολογία της ανάπτυξης στο Παν/μιο “La Sapienza” της Ρώμης. Είναι συγγραφέας πολυάριθμων επιστημονικών αλλά και εκλαϊκευτικών βιβλίων και άρθρων πάνω σε θέματα σχετικά με την ανάπτυξη, την οικογένεια, τα ΜΜΕ, την παιδική τέχνη, την σχέση ανάμεσα σε διαφορετικές γενιές κ.ά. Αρθρογραφεί σε πολλά έγκυρα περιοδικά και μεγάλες εφημερίδες. Υπήρξε μέλος της Επιτροπής Ποιότητας της ιταλικής κρατικής τηλεόρασης (RAΙ) καθώς και μέλος της Εθνικής Επιτροπής Βιοηθικής.

Συγγραφέας: Ferraris Anna Oliverio
Μεταφραστής: Λυγερού Ελένη
Εκδότης: Lector
Έτος έκδοσης: 2007
ISBN: 960-6621-61-8
Σελίδες: 143
Τόμος: 2
Σχήμα: 23χ16
Κατηγορίες: Παιδιά – Ψυχολογία , Γονείς και παιδιά

Τιμή σε ιστοσελίδες: 10.32 €